Oriģinālnosaukums: Vikings
Valsts: Kanāda / Īrija
Žanrs: Drāma/ Vēsturiska
Lomās: Travis Fimmel, Gustaf Skarsgård, Katheryn Winnick, Alexander Ludwig, Alyssa Sutherland, Alex Høgh Andersen
Gads: 2016-2017

Par seriālu-
Bjornam sanāca neliela saķeršanās ar tēvu, tāpēc viņš dodas sevi pārbaudīt uz ziemeļiem.
Tikmēr Ragnāra brālis Rollo, kas bija atstāts Parīzē uzraudzīt iekarotās zemes, nolēma kļūt par parīzieti un atteikties no savas pagātnes. Tāpēc viņš sāk gatavoties Ragnāra otrajam uzbrukumam.
Piedzīvojis neveiksmi pret sava brāļa jaunajiem sabiedrotajiem, Ragnārs uz vairākiem gadiem pazūd nevienam neko nesacījis. Atgriežoties viņš ir pazaudējis godu un cieņu savas tautas acīs, jo noklusēja par Anglijas kolonistu likteni. Tāpēc viņam neizdodas savākt armiju sirojumam uz Angliju- visi karavīri dodas kopā ar Bjornu iekarot Vidusjūras zemes.
Tikmēr Ragnārs ar Ivaru un atlikušajiem vīriem dodas izmisuma braucienā uz Angliju, lai piepildītu Ragnāra plānus.

Lai arī esmu noskatījies visas četras sezonas, ar atrakstīšanos esmu slinkojis- jās sezonas ir izlaistas. Var jau teikt, ka nekas jau īpašs tur nenotika- vikingi karoja un iekaroja, citi aizstāvējās, Ragnāram visādi plāni un idejas. Lagerta ar nesnauž. Tas īsumā par to, kas noticis līdz ceturtajai sezonai.
Ceturtā sezona tika pie veselām divdesmit sērijām- divreiz vairāk kā iepriekšējām. Kā nekā bija jāsagatavojas lielajam notikumam.

Pirmā pussezona pagāja Ragnāram uzsēžoties uz narkotikām, otrā pussezona- karošana, atriebšanās un jaunas kārtības un jaunas ēras iezvanīšana. Tikai, kurš būs tas galvenais jaunajā sezonā, par to atliek minēt- vai nu Bjorns vai Ivars, vai arī tas jaunais tēls, kurš parādījās sezonas pēdējās minūtēs. Tā viņa sutana un zobens neko labu vikingiem nesola. Tagad tik jāgaida jaunā sezona, lai redzētu vai noslēguma kauja būs arī noslēdzošā šim tēlam (ja jau pieturas pie leģendas, tad…).

Ceturtā sezona ļoti pārdomāti un skatāmi turpina iepriekšējās sezonās uzņemto kursu un priecē skatītājus gan ar tēlu attīstību, gan ar jaunu apvāršņu pavēršanu, gan ar iemesliem atriebībām, intrigām un savstarpējiem ķīviņiem. Bija arī divu lielo armiju satikšanās- kauja bija visnotaļ glīta un vērienīga.

Kārtējā labā sezona, kurā var padzīvot to laiku atmosfērā, priecēt acis ar kaujas skatiem un nobirdināt kādu asaru par tēliem, kuriem šī bija noslēdzošā sezona. Lai gan es vēl ceru, ka Floki atgriezīsies.

Filmas vērtējums: 10/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.