Pāris mēnešus atpakaļ jau paudu savu neizpratni par to, ka Ķemeru Nacionālā parka teritorijā atrodas tāda miskaste. Pie tam vēl pie pašas norādes. Aizrakstīju epastu parka darbiniekiem un tulīt pēc lielās talkas saņēmu atbildes epastu ar foto, kur bija redzams, ka šī vieta ir sakopta. Nepagāja necik ilgs laiks, kad sašutumu paudu vēlreiz, jo kāds bija izdomājis sakoptajā vietā atstāt savu miskastes maisu. Sacepos un uzrakstīju dusmīgu vēstuli.

Nākamajā reizē garāmbraucot to maisu es savācu un aizvedu uz netālo lielo atkritumu konteineru (ir vienā stāvlaukumā uz Liepājas šosejas). Pēc tam viss bija tīrs. Līdz vakardienai…

Vakar braucot garām tai pat vietai ievēroju jaunu brīvdabas ekspozīciju– kāds pacenties izvākt no savām mājām gan maisus, gan kastes, gan arī automašīnas riepas. Nu ko lai saka- te pabijis kāds niknāks personāžs par cūkmenu (viņš jau rīko talkas un visādi citādi labojas), tāpēc tas varētu būt no nākamā līmeņa- sūdmens.

Skaidrs, ka šādu kravu ar vienu vieglo autiņu nezvai varēja tā vienkārši garāmbraucot izsviest, te jau izskatās pēc mērķtiecīgas darbības- atbraukt tieši uz šo vietu un izmest savus mēslus parka teritorijā.

Jocīgi jau izskatās, ka atkritumus nomet nevis stāvlaukuma kādā malā, bet tieši pa vidu, tur, kur ir Ķemeru Nacionālā parka norāde. Vai nu sūdmens vēlas, lai viņa cūkojumu ātri pamana un savāc (hmm, laikam ir sirdsapziņa) vai arī viņš cenšas parādīt ko viņš domā par visādām aizsargājamām dabas teritorijām (kas pie vella ir sirdsapziņa?).

Vispār jau skumji. Skumji, ka mūsu valstī, pat Nacionālā dabas parkā, tīru teritoriju varam uzturēt tikai pāris mēnešus pēc tās sakopšanas. Skumji un nožēlojami…

P.S.
Nosūtīju arī vēstuli Ķemeru Nacionālā parka darbiniekam, lai informētu par miskastes atkalparādīšanos, jo mazu čupu vieglāk un ātrāk var savākt, nekā ļaut tai izaugt lielos apjomos vai ari gaidīt to mirkli, kad putni/zvēri izvazās miseni pa tuvējo apkārtni.