Kādu laiku atpakaļ, cilvēki, kas ir (vai pa pusei ir) numismāti, saņēma savos epastos paziņojumu par jaunas interneta vietas dzimšanu- moneta.lv. Pieļauju domu, ka ar monētu krāšanu nesaistītiem cilvēkiem šādas vēstules nesūtīja.
Es tā kā mazliet sapriecājos, jo dikti sen jau gaidīju, kad pie mums Latvijā beidzot parādīsies normāla lapa ar normālu informāciju par monētām, banknotēm, vērtspapīriem. Pašam uz ko tādu tomēr rokas un prāts ir pa īsu. Arī laika ziņā šis pasākums prasa mežonīgus ieguldījumus- raksti ir jāgatavo, informācija jāvāc, īsāk sakot- lai lapu uzturētu labā formā, tā ir jābaro ar labu informāciju.
Lapu saņēmām, bet izskatās, ka ar to arī viss pačibējis- jauni raksti vairs neparādās, cita veida jaunumi vai informācija ar noveco…. Varēja jau pieciest, ka gandrīz visi raksti ir krievu valodā, bet nebiju domājis, ka tik ātri nāksies pieciest pašu rakstu iztrūkumu.
Vienīgais, kas šobrīd tur dzīvo (vismaz man tā izskatās) ir sludinājumu sadaļa. Laikam tāpēc, ka Latvijā monētu pirkt, pārdot un kolekcionēt gribētāju nekad nav trūcis. Pašlaik tas arī ir vienīgais labais moments- šādā veidā var savas pārdodamās monētas atrādīt lielai daļai Latvijas iedzīvotāju ar ss.lv  palīdzību.
Atliek vienīgi žēli nopūsties par šī projekta īso dzīvi un vispārīgo nespēju Latvijā uzturēt interesantas un noderīgas interneta vietnes. Vai varbūt nemaz nevajag pūst, bet ķerties pašam klāt? Varbūt šādu numismātisku informāciju varētu pasniegt uz bloga paplātes? Sanāktu labs blogs ar specializāciju par naudiņām.