Jaunu mēnesi vajadzētu iesākt ar jaunu gaidītāko filmu desmitnieku. Pirmā šī mēneša versija sanāca nedaudz melodramatiska, bet nedaudz pamainot sastāvu sanāca jau nedaudz rupjāka. Galarezultāts ir redzams zemāk.
Kas, kad un vai vispār no šī visa būs redzams uz mūszemes kinoekrāniem, to nemāku teikt, bet kā vēsta senais latviešu teiciens- savu filmu jau garām nepalaidīsi.
Atgādināšu tāpat kā iepriekš- filmu nosaukumi ir ar klikšķi (uz imdb).

10. V Центурия. В поисках зачарованных сокровищ
Mērens krievu kreizī gabals par kara laikā nozaudētiem artefaktiem. Izskatās nekas saturīgs un prātu nepiepūlošs, bet interesi radīja. Varbūt šeit varēs redzēt kā dzimst jaunais krievu Indiana Jones :)


9. Фобос: Клуб страха
Vēl viens krievu kino. Šoreiz bez jautrības, bet savu roku pielicis Bondarčuks un jāpaskatās ir kā septiņi jaunieši [iz]dzīvo bumbu patvertnē.

8. The Runaways
Nedaudz vēstures par 80’to gadu mūziku un meiteņu vēlmi kāpt uz skatuves un dziedāt. Droši vien Latvijā šī filma ietu uz urrā, jo abas galvenās lomas tēlotājas filmējušās arī filmā ”Krēsla” (nepārprotiet- man gan bija cits iemesls šo filmu iekļaut topā).

7. Celda 211
Francijas un Spānijas kino sanāca kopā un uztaisīja filmu par policistu, kurš nolēmis sākt strādāt stingra režīma cietumā, bet nepaveicās- sākās dumpis un, lai izdzīvotu vajag sadraudzēties ar tiem, kurus biji gatavs uzraudzīt.

6. Women Without Men
Filma, kas uzrunā ne tikai ar Zelta lauvas nomināciju un Sudraba lauvas saņemšanu Venēcijas kinofestivālā, bet arī ar apbrīnojami gleznainajām peizāžām (treileris vainīgs).

5. Chloe
Nīsons un Mūra katrs pats par sevi sola labu kvalitāti filmai, bet ja viņi abi vēl ir vienā filmā, tad skatīšanās obligātums jāreizina ar divi. Arī sižets izklausās baisi traki inriģējošs.

4. Repo Men
Cilvēki pieraduši visu saņemt kredītā un līzingā- mašīnas, mājas, televizorus…. Nākotnē varēs līzingā paņemt arī sev vajadzīgos orgānus, tikai, ja kredīta atmaksa kavējas, tad ņem nost mašīnas, mājas, orgānus…

3. Brooklyn’s Finest
Laikam jau šis būs kārtējais stāsts par labo policistu un slikto policistu un es būšu tikai uzķēries uz pieklājīgo aktieru sastāvu. Varbūt, bet, lai par to pārliecinātos- ir jāredz :)

2. Green Zone
Kādu laiku atpakaļ jau ieminējos, ka šī varētu būt ļoti laba filma gaidot ceturto daļu par Džeisonu Bornu. Pagaidām domas vēl neesmu mainījis, jo gan galvenās lomas (viens no) tēlotājs M.Deimons, gan režisors veidoja otro un trešo Bornu.

1. Alice in Wonderland
Nu ko lai te vēl piebilst- Bērtons, Deps, Kārtere, Hateveja un brīva vaļa režisora fantāzijai.