Kārtējo reizi sanāca aizkavēties. Bet man ir attaisnojums- brīvajā brīdī papildināju Latvijas labāko blogu sarakstu (jā, vēl neesmu pārsaucis) ar veseliem divdesmit četriem papildinājumiem. Pagaidām vēl neskatījos ar kritisku aci (ir blogs vai tomēr nav), bet to koriģēšu kopā ar laiku.
Visus jaunpienācējus var redzēt blogu saraksta augšdaļā. Pēc brīža tos iepīšu starp pārējiem.

Arī šajā nedēļā dominē gadumijas noskaņas, kurās cilvēki apkopo, apņemas un apdāvina. Jo kāpēc gan kodētajā dienā 20 +K +M +B 15 neapdāvināt grāmatu blogerus? Bez visādiem kodiem cehs.lv apkopojis gada pretīgākos cilvēkus. Anete apkopoja aizvadītā gada seriālus, bet tējtasīte- grāmatas. Nils savā sarakstā ielicis 2015.gada top grāmtas. Inga un Luīze nolēmušas nospraust lasīšanas mērķus 2016.gadam.

Tas arī īsumā viss par gada beigu vai sākumu svītru vilkšanu blogārē. Tagad, atlikušajā gadā vajadzētu papildināt blogus, lai pēc gada būtu ko kopsavilkt un sarakstos likt.

Tagad, atlikušajā blogāres apskata daļā nedaudz aktuālāka informācija. Un, kas gan var būt aktuālāks par bēgļiem? Ja nu vienīgi Netflix (oficiālā) ienākšana Latvijā. Bet bēgļu jautājums ir lasāms gan Ritvara blogā, gan tuurists un Sandras rakstos par Ķelni.

Netflix pieminēju, tad jāpiemin arī citas skatāmlietas- Dainis raksta par filmu Dāņu meitene. Spīgana par izrādi ”Mīļākais” un musicstories par hologrammām.

Grāmatu blogeri kārtējo reizi parāda, ka viņiem lasās labi. Un tikpat labi papildinās blogi. Ir jaunas atsauksmes par Būholca ”Grāmatu valstība”, gan grāmata par Ingmaru Bergmanu, gan Freida darbs.

Tikpat čakli (ja ne vēl čaklāki) ir pavārblogi. Ēdienkartē ir redzami gan Tom Jam zupa ar cūkgaļu, gan upeņu-jogurta kūka, gan šķelto zirņu putra, gan kūpinātas foreles, gan īpašas mērces dzīvniekiem. Un, protams, Latvijā radītais porteris.
Tā kā lasīšana un ēšana nebūt nav tā aktīvākā laika pavadīšana, tad līdzsvaram te itin labi noderēs cirvis.

Varētu apskatu nobeigt ar skatu uz elektriskā auto zelta laikmetu, bet blogāres senās tradīcijas paģēr labāk beigās likt jautājumu. Tad nu veseli divi- Vai mums vispār ir vajadzīgi tehnoloģiju podkāsti latviski? un kāpēc vīrieši neiet baznīcā?