Gada pēdējais apskats mazliet aizkavējies. Bet tam ir attaisnojums- veicu nelielu saraksta tīrīšanu- izmetu ārā kādus pārdesmit blogus. Klāt sarakstam nāca 6 blogi, kurus es sarakstā kādu brīdi paturēšu izceltus (ierosinājums nāca e-vēstulē), lai citi var piefiksēt un pieregulēt savus sarakstus bez tās apnicīgās nodarbes iet cauri visam sarakstam. Šobrīd sarakstā ir 292 blogi. Vēl ir ierosinājums nemaisīt gaisu un saukt sarakstu kaut kā savādāk. Proti, ja jau tas ir visu blogu saraksts, tad nevajag to dēvēt par labāko. Pārāk maldinošs pozitīvisms. To tad nākamgad pamainīšu.

Tagad pie blogāres.

Īpaši jau nekas nav mainījies, tāpat svētki prasa savu- gan gatavojoties, gan dāvinot. Un šoreiz atkal grāmatu blogeri ir pirmrindnieki- jau kuros Ziemassvētkus viņi viens otru mīļi apdāvina. Ja kādam interesē, kas grāmatu blogerim ir zem eglītes, tad var apskatīties Inta, Mairitas, Lasītājas un Sibillas blogos. Varbūt kāda grāmata uzrunā tik ļoti, ka sakārojas pašam izlasīt.

Vispār jau grāmatu blogeri strādā čakli, bet šoreiz par grāmatām pietiks. Jādod vieta filmai. Kā nekā šajā nedēļā cilvēki bija jau gatavi dalīties iespaidos par jaunāko Zvaigžņu kari cepumi- ir pat veselas divas atsauksmes (cehs un kinoapskati).

Tā kā gadu mija ir tikai kalendāru tirgotāju izdomāts triks, tad skaidrs, ka dzīve neapstājas un arī pēc gadu mijas būs vien jādzīvo tālāk. Un arī jāstrādā. Ja kādam ir doma sevi turpmāk saukt par brīvmākslinieku, tad ieteiktu palasīt Endija rakstu par un ap ko lieta grozās. Ja gadījumā ir doma vai nepieciešamība nedeldēt bikšdibenu, tad var palasīties, kā noris strādāšana stāvot kājās.

Laikam jau no manas puses ir nedaudz par vēlu ieteikt rakstu par kreatīvo papīra kartiņu veidošanu, bet tas nekas, noderēs nākamgad. Tāpat nākamajam gadam noderēs kanēļa liķieris un piparkūku mājiņas. Ja nu gribas kaut ko kreptīgāku, tad jādodas uz Ivetas blogu pēc jēra gaļas sautējuma ar kaltētām plūmēm.

No ceļotājiem šoreiz ir trīs ziņas- Kopenhāgena, Tallina un Una ar Kasparu.
Laikam turku valodas mācīšanās Turcijā arī būtu pieskaitāma pie ceļošanas.

Tuvojoties apskata finišam, apskatīsim arī blogu rakstus ar gada finišējošu noskaņu. Ritvars apskatās kāds gads bija Latvijai un Sigita savelk kopā savus bloga notikumus par 2015.gadu.

Laikam tas arī viss, vēl tik nobeigsim apskatu ar stāstu par Latvijas brīnumputnu.