Saņēmos un saliku visu Latvijas labāko blogu sarakstu RSS lasītājā. Tā, lai pats varu ērtāk pasekot līdzi un pie reizes arī blogāres apskatus ašāk veidot (par pēdējo vēl neesmu pārliecināts, bet cerība ir). Es izmantoju digg.com lasītāju un mēģināšu tuvākajās dienās blogā ielikt savu sarakstu (tiklīdz atradīšu kā tur viss saslēdzams), lai interesenti var iemest aci un izdaiļot savus sarakstus.

Tagad ķersimies klāt Ziemassvētku noskaņās trīsošajai blogārei. Proti, tagad varētu teikt, ka visa blogāre dalās divās daļās- tie, kuri meklē dāvanas un uz galda/ zem egles liekamos, un tie, kuri neko neraksta (brīvdienas vai ziemas guļa).
Labi, tas mazliet pārspīlēti. Bet tikai mazliet.

No dāvinātājiem šobrīd aktīvi ir grāmatmīļi- gan paši lasa, gan nekautrējas arī ieteikt dāvināt grāmatas. Ja ikurāt tā grāmata dāvanai ģeld, tad var apskatīties idejas Mairitas blogā. Vai arī Daiņa, Sibillas kā arī Unas blogos. Ja nu tur piedāvājums ir pa īsu, tad droši var iemest acis Inta blogā- viņam nesen bija jubileja- 1000.grāmata blogā. Pie reizes varēs papriecāties par cipariem pie infografikas.
Dāvanas jau nav vienīgā svētku sastāvdaļa. Vēl jau ir arī jāpaēd. Un jāpaēd ne tikai daudz (kuros svētkos bija obligāti jāapēd tie deviņi, vai divpadsmit, vai četrdesmit trīs ēdieni?), bet arī garšīgi. Un ja jums patīk garšīgi paēst, tad laba lasāmviela būs Ivetas blogā esošā rupjmaizes biskvīta rulete sicīliešu gaumē vai arī var pieņemt drosmīgu lēmumu un nomainīt piparkūkas pret kokosriekstu un dzērveņu cepumiem. Pie reizes var apskatīt idejas salvešu locīšanā svētku (vai ikdienas) galdam.

Svētki svētkiem, bet ir arī jāizdzīvo ikdienišķās lietas. Tādas kā politika, ekonomika, ģimene vai facebook. Ja par pirmajiem, tad var pameklēt atbildes uz jautājumu vai Nacionālai Frontei Francijā izdosies izlauzties. Un arī kādi ir tie maksāšanas vērtie nepareizie lēmumi Latvijas Gāzes sakarā. Tāpat arī neiztikt bez tikumistu un putinistu salīdzināšanas, kā arī ziņas, ka PSRS politika Latvijā bija koloniāla. Te vēl viens raksts, kas it kā nepiestāv mierīgajam un piedošanu pilnajam Ziemassvētku laikam, bet to varētu piespēlēt Jaungadam, kad visiem ir plānos vilkt svītras apakšā. Vai krustus pāri.

Es te laikam pieminēju arī facebook? Tad lūk- ir laba ziņa tiem, kuri vēlējās uzzināt kā tur ieslēgt tagošanu bildēs.

Tikai tagad pamanīju, ka nav neviena raksta, kas veltīts skatīšanai. Izņemto par teātra izrādi ”Aspazija.Personīgi”. Neviena filma! Varbūt Kazhes koncertaprakstu te ar varētu pieminēt? Tas it kā vairāk ausīm domāts… Bet tīri ausīm domātos raidījumus (vai radījumus?) vienkopus salicis Kaspars. Tā teikt- plaša iespēja nodarbināt savas ausis uz pilnu slodzi. Tikpat pilna slodze ausīm ir priestera rakstā par jaunizveidoto Radio Marija.
Ausīm, acīm un grāmatmīļiem domāta ir Spīganas saruna ar Prometeja tēvu Andri (te gan vēl varētu pastrīdēties, jo sengrieķu mīti stāsta, ka Prometeja tēvs bija Iapets).

Nobeigt šo apskatu vajadzētu ar kaut ko jauku. Teiksim jauku ceļojumu uz Azoru salām vai jauku paēšanu Barselonā. Vai arī jauku domu kā iztērēt 400 dolārus.