Nu re- līdz apaļam skaitlim esmu novilcis. Desmitais apskats ir klāt. Tas nozīmē- jau desmit nedēļas ir pagājušas. Daži komentāri ir bijuši, ka kaut kas ir noderējis un kaut kas ir atklāts. Tas priecē. Žēl, ka nebija kritikas, jo dikten gribējās kaut ko uzlabot. Tāpēc turpināšu kā līdz šim.

Ā, laikam man bija jāatvainojas par kārtējo kavēšanos- Breaking Bad seriāls neļāva laicīgi nopublicēt apskatu. Un vēl- šodien pēcpusdienā (tuvāk vakaram) nopublicēšu blogu sarakstu.

Tas laikam ievadā arī viss- tālāk blogu uznāciens:

Pagājušo reizi sāku ar grāmatām- varbūt tagad jāturpina tāpat- lai veidojas kaut kāds ritms.

Tad lūk- Ints pacēlis smagsvara cienīgu svaru- lasīs visas vecās Piedzīvojumi.Fantastika.Ceļojumi grāmatas. Un ne tikai lasīs- daļu jau ir izlasījis un aprakstījis blogā. Arī Sibilla notrauš putekļus no vecajām un labajām grāmatām- Kon-Tiki un Dzimusi brīvībai.

Mairita pieķērās Rainim un Kastaņolai. Par to kā patika vai nepatika var lasīt rakstā. Spīgana beidzot padevās un izlasīja Bada spēles visas trīs daļas. Vilis īsi un koncentrēti par piecām grāmatām uzreiz. Poseidons tikpat īsi un koncentrēti par Tanatonautiem. Lasītāja apraksta Mildseksu, bet Elza par Ļeņina harēmu. Tējtasītei raksts par Kronina triloģijas otro daļu- Divpadsmit. Doronike izlasīja grāmatu ”Ceļš”, kura nav nevienā Jūrmalas bibliotēkā un tāpēc esmu atmetis cerību to tuvākajā laikā izlasīt (bet filma bija laba). Durvju peles rastā var iepazīties ar Ulubeles pasakām.

Pie lasīšanas labi piestāv arī dzejolis, ko piedāvā Luīze.

Laikam ar lasīšanu esam ātri tikuši cauri. Tagad varētu parunāt par laiku un mūziku. Laiks tā kā bija karsts, tad vienam otram nācās atvēsināties Stradiņos (ehh, sievietes- viņas pat pārkarsušas un slimnīcā pēta citām auskarus). Ilze arī nedaudz par karstumu- meteoroloģisko un politisko. Jūrmala un laikampstākļi ir saistīti, tāpēc jāturpina ar Valtera rakstu par to, kas notiek Jūrmalā pēc Jaunā viļņa. Cik nu viņš vairs jauns un cik nu viņš tur ķēra Mellužus.

Ar mūziku arī bija pietiekami karsti- Dainis sabija Džeimsa Artura koncertā un dalās savos iespaidos. Valdis (atkal īsi un koncentrēti) par Ad Lucem un Matthew Barley. Dārta dalās iespaidos par Positivus un ne tikai. Kazhe gari, plaši un ar bildēm par Laba Daba. Ne gluži koncerts, bet mūzika vien ir- Anete par šīs vasaras muzikālajiem klejojumiem un atradumiem.

No mūzikas līdz kino ir viens solis. Speram to, un nonākam pie brāļiem kinoblogeriem- abi, kā sarunājuši par Galaktikas sargiem un Bruņurupučiem. Laikam kinoblogeru seanss pie vainas. Ģirts vēl piedāvā savu atskatu par filmu ”Divas janvāra sejas”.

Tālāk iestiprināmies ar beztoksīnu pārtiku vai tomātu un garšaugu salātiem un dodamies ceļojumos. Jā, vēl var paķert līdzi dzelteno arbūzu.

Sāksim ar Intu un Aostas ieleju. Anete atvaļinājumu pavadījusi Londonā un piedāvā mums ar palūkot kā tur ir. Lelde sniedz plašu Zviedrijas safari parka apmeklējuma aprakstu. Aija mūs aizved tepat uz kaimiņiem -Lietuvu. Kamzolis nedaudz tālāk- Polijas ceļojums un bildes no Tatriem. Pēteris un Dace no izaicinājuma bloga pirms lielā ceļojuma iesildās uz Lauvām (pavērojiet- viņiem sanāk jaukas un aci priecējošas bildes). Sabotāžas blogā turpinās Sāremā veloceļojums.

Tās tā kā bija tuvākas un tālākas ārzemes. Tagad tuvāka un tālāka iekšzeme.

Renuar blogā skats nu un uz Liepājas ezera putnu skatu torni. Ivars paceļoja pa Latgali. Lauras blogā var lasīt kā laivojas ar trim laivām un trim sīčiem tajās.

Ritvars paceļoja ar velo pa Berģu—Upesciema—Langstiņu veloceliņu– iespaidi viņa rakstā. Savukārt gudribassākums mazliet reliģiskāks ceļojums. Vai precīzāk- neceļojums uz Aglonu.

Ērika pusmaratonu gribēju ierakstīt pie ceļošanas, bet tā kā tas notika naktī (neko neredzēsi) un bija jāskrien (piekusis lūrēt apkārt), tad, pagaidām, kautrīgi to atstāšu uzreiz aiz ceļošanas.

Ja nu kādam pie ceļošanas prasās vēsture, tad laikmetazimes.lv piedāvā rakstu par Āfrikas pētnieku Livingstonu (1.daļa).

Paēduši esam, paceļojuši ar. Tagad nopietnākas lietas. Dāmas un kungi! Pods.lv nevaid miris. Viņa blogā sākas rosība un tiek kārtota vide jauniem rakstiem. Tiesa, šobrīd gan tikai veciem- RSS arhīva rakstiem. Cerams, nākotne šo arhīvu bagātinās. Ģimenes mājas būvētājam ar nākotni vajadzētu būt visam skaidram. Un ir- plāns nākamajām četrām nedēļām.

Teksti teātrim blogā var iepazīties ar dažiem latviešu dramaturgiem.

Laikam jau nedrīkstu viņus abus likt blakām, bet ko padarīsi- tēmas ir līdzīgas. Viestura Rudzīša raksts par vīriešu uzpasēšanu un Lindas raksts par mūžseno jautājumu no kurām planētām ir abi dzimumi. Didzis, savukārt, smēlies iedvesmu no žurnāla Rīgas Laiks, maigās varas un lezbietēm.

Gulaga blogā ir raksts par VDK dokumentu izpētes komisijas izveides apstiprināšanu. Ievas rakstā par neredzamiem teroristiem. Sidraba par emocijām, konfliktiem, risinājumiem.

Ja jums uztrauc sava uzņēmuma tēls, tad stingrāk uzpasējiet, kam dodiet ar uzņēmuma logo trafarētos auto. Tas var neglīši beigties.

Jā, un vēl- ēdīsim ābolus!