Kā jau ne reizi vien esmu teicis- ar labām lietām jādalās. Un grāmatu interneta veikals virja.lv ir laba lieta. Zinu, ka daudzi jau to sen ir zinājuši, bet man tik aizvadītajā nedēļā pieleca, ka laiks izmantot viņu piedāvājumus. ”Pielekšanai” labi palīdzēja Kristīnes Želves grāmatas ”Grosvaldi” pazušana no Neputns interneta veikala. Es visu laiku atliku pirkumu, jo bija doma aiziet līdz viņu veikalam un nopirkt. Kā nekā 10 eiro atšķirība cenā, salīdzinot ar netālo grāmatnīcu. Nu sapratu, ka atlikt vairs nedrīkst, un sāku meklēt iespējas tikt pie šīs grāmatas. Atcerējos par virja.lv. Grosvaldi te ir pieejami- un par ļoti labu cenu (nedaudz zem 16 eiro). Un arī ”Putnu noteicējs” te bija par 10 eiro lētāk kā citur. Skaidrs, ka vēl jāpieliek pāris grāmatu, lai sanāktu 60 eiro, kas nozīmētu bezmaksas sūtīšanu uz Omnivas pakomātu (es izvēlējs pakomātu, par citiem piegādes veidiem nezinu vai ar būtu bez maksas).

Un te sākās grūtākā daļa- izvēlēties, ko pirkt un, ko atlikt. Šoreiz izvēle krita uz Kazāka ”Sākums mūs atrod pats” un bērnam (sev ar) paņēmu Pastores godalgoto ”Laimes bērni”. Nepilni 63 eiro par četrām grāmatām un piegādi nav daudz.
Murakami, Krāsas un to nozīme baltu 3.-13.gadsimta apģērbā, kaut ko no Prometeja, Kroņu pinēju un vēl dažas atstāju vēlākam. Gan jau atkārtošu pēc laika. Tagad tik jāsakārto grāmatplaukts un jālasa.

Ceturtdien vakarā pasūtīju, piektdienā saņēmu zvanu, ka viss ir uz vietas un izsūta gan rēķinu, gan grāmatas. Un pirmdien no rīta paciņa klāt. Iepriecinošs ātrums un iepriecinošas cenas.