gramatas

Šogad, ierakstā par bloga 7.gada jubileju, es jau ieminējos, ka vajadzētu vairāk iemeslus svinībām. Tā, lai nebūtu iemesls priecāties tikai vienreiz gadā. Tāpēc jāmeklē blogā visādi apaļumi. Un vakar viens apaļums sanāca- tika izlasīta 200.grāmata. Un ja vēl grib kādu pusapaļumu, tad var teikt, ka šogad tā ir arī 50.izlasītā.

Tā kā saraksts pildās. Un droši vien līdz gada beigām tikšu arī līdz savai normai- 55 grāmatām (t.i.- viena grāmata nedēļā). Galu galā- ir vēl jāizlasa dažas grāmatas no Nobela prēmijas literatūrā saraksta. Un vēl kāds pārītis no jaunumiem un vecumiem.

Pagaidām nostiprinās doma, ka man nav vajadzīgs lasāmais saraksts (kāds man bija 2013.gadā). Pilnīgi pietiek ar to, ko izdodas sadabūt pa ceļam. Pārējo var piefiksēt savā piefiksējamā sarakstā.

Droši vien te prasītos kāds smalkāks apraksts par divu simtu grāmatu cipariem- lappuses, pavadītais laiks, labākā, sliktākā, utt. Bet (diemžēl vai par laimi) man no šiem cipariem vai emocijām nekas īpaši netiek izcelts- lappuses neskaitu, vērtējumus neizceļu…. Vienīgi nedaudz žēl, ka pirmajos gados grāmatas neliku blogā (vai liku slinki). Tad droši vien divsimtais koka vīriņš būtu nosvinēts agrāk. Bet nav ko skatīties atpakaļ. Skatāmies uz priekšu. Un priekšā ir jopcik popcik ku daudz neizlasītas un pārlasīt vērtas grāmatas. Ir ko rakt.

Ja man tempi nezudīs (pieaugt gan diez vai pieaugs), tad 1000.grāmatas ierakstu gaidiet pēc kādiem 13-14 gadiem. Nedaudz ātrāk (aiznākamā gada sākumā) būs nākamais apaļais ieraksts- 300.grāmata.