Oriģinālnosaukums: Волкодав из рода Серых Псов
Valsts:
Krievija

Žanrs: Fantāzija
Lomās: Aleksandr Bukharov, Oksana Akinshina, Aleksandr Domogarov, Igor Petrenko
Režisors: Nikolai Lebedev
Gads: 2007

Par filmu-

Vienas cilts ciemam uzbrūk nežēlīgi karotāji un nogalina visus ciema iedzīvotājus, dzīvs paliek tikai mazs zēns, kurš kļūst par vergu kalnraktuvēs.

Paaudzies, zēns nokļūst brīvībā un kļūst par izcilu karotāju, kuram prātā ir vēlme atriebt savas cilts iznīcināšanu. Ceļojot viņš nokļūst Galiardas pilsētā un parādot savu prasmi rīkoties ar zobenu viņš kļūst par Galiardas kņazienes miesassargu, kuram ir jāpavada jaunā kņaziene briesmu pilnā ceļojumā uz sava jaunā vīra zemi.

Skatoties šo filmu nepamet sajūta, ka krievi ir snieguši savu atbildi Gredzenu pavēlniekam. Jāatzīst, ka mērogs ir mazāks, jo īsti neaizvelk ar tautas masām, bet atmosfēras ziņā līdzība ir visnotaļ tuva. Mistiska viduslaiku aura ar dažādām rasēm un burvjiem. Kā arī vairākas karalistes un sliktais, ar noslēpumainu spēku apveltīts un seju maskā paslēpis galvenais ļaundaris.

Tāpat arī kalni un zaļās pļavas mijas ar drūmām klintīm un svētvietām. It kā noskatoties varētu teikt, ka scenāristiem darba nav bijis daudz- tik vien kā pievienot Gredzenu pavēlnieka scenārijam nedaudz krieviskāku dvēseli. Grūti teikt, vai tas ir pilnībā izdevies- it kā ir krievu cilvēki krievu pasaku valstībā, bet vārdi un vietvārdi vairāk internacionāli padevušies. Ja tas ir bijis ar domu atvieglot tulkotājiem darbu filmu demonstrējot citu valstu kinoteātros, tad to vēl varētu saprast. Grūtāk varētu saprast kāpēc Volkodava atbrīvotajam burvim ir tik slikts grims- mēģināts uztaisīt baltais tētiņš ar garu sirmu bārdu, bet ne vaibsti, ne rokas nešķiet vecākas par gadiem 40.

Arī filmas beigas nedaudz lika saraukt degunu- pārāk vienkārši un pārāk neizteiksmīgi tas viss tika pasniegts, lai arī doma par garo gaismas zobenu bija laba. Tikai tas pretinieks tāds nepadevies sanāca…

Var jau būt, ka kārtīgiem fantāzijas žanra piekritējiem šī filma īsti labi neies pie sirds, bet ja kāds vēlas noskatīties pasaku par mīlestību un cīņu pret ļaunajiem spēkiem, tad droši var skatīties.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.