Oriģinālnosaukums: Message from the King
Valsts: ASV/Lielbritānija/Francija/Beļģija
Žanrs: Spriedzes
Režisors: Fabrice du Welz
Lomās: Teresa Palmer, Luke Evans, Tom Felton, Chadwick Boseman, Alfred Molina Alfred Molina
Gads: 2017

Par filmu-
Džeikobs Kings ierodas Amerikas Savienotajās valstīs, lai uzmeklētu savu māsu Bjanku. Pēc neilgiem meklējumiem viņš atrod māsu morgā. Var redzēt, ka Bjanka tikusi mocīta un spīdzināta. Džeikobs nolemj atrast vainīgos māsas nāvē un sodīt viņus.

Lai arī pats filmas apraksts neko jaunu nesolīja, jo brāļa vēlme atriebt savu māsu ir redzēta ne reizi vien. Tomēr kaut kas šajā stāstā likās ar tādu kā savdabīgāku noskaņu, kas lika noskatīties šo brāļa un māsas stāstu vēlreiz.

Džeikobs Kings ieradās Amerikā no Dienvidāfrikas republikas, lai uzmeklētu savu mašu Bjanku, kura nosūtīja izmisuma pilnu ziņu. Neatradis māsu viņas dzīvesvietā, Džeikobs sāk māsu meklēt. Ātri vien viņš atrod Bjanku morgā- uz līķa ir spīdzināšanas pēdas un Džeikobs nolemj atriebt māsu.
Atradis dažus viņas draugus, viņš saņem norādes, kur jāmeklē Bjankas slepkavas. Soli pa solim viņš virzās aizvien dziļāk noslēpumainu un svarīgu ļaužu sabiedrībā, kur kādu laiku apgrozījās Bjanka un kuri ir vainīgi viņas mokpilnajā nāvē.

Bija jau daži ļoti primitīvi un dažreiz pat neizskaidrojami gājieni, bet kopumā filma radīja labu noskaņu un bija interesanti vērot cik pārliecinoši darbojās Džeikoba lomas atveidotājs. Viņam kaut kā viss sanāca dabiski, ka ne mirkli neradās šaubu par viņa nodomiem. Ja tik vien būtu noslīpētas pāris kaušanās ainas.
Tāpat slīpējums nenāktu par ļaunu sliktajiem puišiem- viņi it kā darbojās un kūrēja savas sliktās lietas, bet tā īsti viss nelīmējās kopā. Dažreiz likās, ka daži tēli un kāda profesija bija pārāk piemocīta pie scenārija.
Negribu atbaidīt no skatīšanās ar pārāk sīkumainu piekasīšanos, jo filma kā izklaide bija laba. Tik jāsaka, ka baigi sacerēties un pievērst uzmanību detaļām nevajadzētu. Tad skatīšanās būs izklaidējošāka.

Filmas vērtējums: 7/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.