kinopoisk.ru

Oriģinālnosaukums: Peppermint
Valsts: Honkonga/ ASV
Žanrs: Spriedzes/
Režisors: Pierre Morel
Lomās: Jennifer Garner, John Gallagher Jr., John Ortiz, Annie Ilonzeh, Jeff Hephner
Gads: 2018

Par filmu-
Railijas acu priekšā nogalina viņas ģimeni- vīru un mazgadīgo meitiņu. Lai arī policijas slepkavas aizturēja, tiesa tomēr viņus attaisnoja. Un īsto slepkavības pasūtītāju nemaz nedomāja aizturēt. Vīlusies sistēmā, Railija pati ķeras pie atmaksas.

Lielas cerības uz filmu neliku- tik, cik laba izklaide un nedaudz savādāks skats uz ģimenes atriebēju. Kā nekā, Dženifera Gārnete savulaik labi kāvās filmās. Gan jau arī te spēs labi sevi parādīt. Atliek, tik sagaidīt kādu nebūt inovāciju no pārējiem (lasīt- scenārija).

Railijas vīram piedāvā kārdinošu darījumu- tikt pie ātras un vieglas naudas. Bet viņš tomēr atsaka. Tikai tas viņu neglābj- vietējās pilsētas narkotirgoņu boss iznīcina visus, kuri kaut vai tikai padomā par viņa aplaupīšanu.
Izdzīvojusi apšaudē, Railija pēc pieciem gadiem ir gatava atriebībai- soli pa solim viņa likvidē visus, kas bija daļa no slepkavības un atbrīvošanas no soda un tuvojas narkotirgoņu bosam.

Kaut kur es jau šo biju redzējis- ne gluži šādā aktieru sastāvā, bet doma un izpildījums gan ir klonēts. Un te pat nepalīdz Gārnetes šarms un mātišķās atriebības purnā došana. Filma savā būtībā ir plakana un nekā jauna nepasakoša. Pat vairāk- tā diezgan neveikli pin iekšā sociālo tīklu noskaņu kā tautas balsi.
Vispār tā neveiklības sajūta tur bija pārāk daudz- ne galvenās lomas tēlotāja vilka, ne ļaunie bija ļauni, ne arī policija bija policija. Tāds samocīts un neuzrunājošs veidojums, kuram tik pāris epizodēs izdevās kaut ko parādīt. Pat īsti nespēju paskatīties uz šo filmu kā parastu Honkongas bojeviku.
Fonam un laika sišanai der, bet labāka izvēle būtu kaut kas cits.

Filmas vērtējums: 4/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.