kinopoisk.ru

Oriģinālnosaukums: Saving Mr.Banks
Valsts: ASV
Žanrs: Biogrāfija/Drāma
Režisors: John Lee Hancock
Lomās: Emma Thompson, Tom Hanks, Colin Farrell, Paul Giamatti, Ruth Wilson
Gads: 2013

Par filmu-
Nav viegli pierunāt Mērijas Popinsas autori uz sava darba ekranizāciju. Pat ja tu esi Volts Disnejs. Pat ja esi pirms vairākiem gadiem apsolījis savām meitām, ka būs filma par Mēriju Popinsu. Nav viegli, jo P.L.Treversa šie tēli ir ļoti mīļi un dārgi.

kinopoisk.ru

Filmu īsumā varētu raksturot kā Volta Disneja sūri grūto Pamelas Treversas pielaušanu uz Mērijas Popinsas ekranizāciju tālajos septiņdesmitajos.
Izrādās, visu iemīļotajai Mērijas Popinsas autorei ir savi niķi, stiķi un vesela gūzma ar atmiņām, kuras negrib laist vaļā pašas radītos tēlus. Lai arī viņa, apstākļu spiesta, ļaujas pierunāties tikties ar Disneju, tāpat viņa dzelžaini nolemj turēt roku uz pulsa visa scenārija tapšanā. Un tas nav viegli. Viņas raksturs dzen izmisumā Disneju un viņa darbiniekus. Un tad ir jāķeras pie viltībām- mikimausi, Disnejlenda ar karuseļiem, spiešana uz jūtām… Gala beigās, kā jau tas zināms- filma tapa. Pat ar visiem zīmētajiem pingvīniem, lai arī Treversa bija kategoriski pret jebkādu animāciju filmā.

kinopoisk.ru

Lai arī filmā piedalās Holivudas pirmrindnieki, man to grūti būtu nosaukt par izcilu darbu. Jā, Oskara nominācija par mūziku, varētu būt pelnīta. Jā, nedaudz pavērtais priekškars tā laika notikumiem un Treversas bērnībai, ir izglītojoši interesants. Bet kaut kas šajā stāstā pietrūka. Varbūt tā ir pārāk lielā Emmas Tomsones vēlme savu tēlu uztaisīt par vecu skrjegu. Vai pārāk mazā pieskaršanās Treversas bērnības posmam, kurā radās doma par Popinsu. Vai arī filmas otrais posms, kad tika mēģināts spiest uz jūtām. Tā teikt- pa visiem kopā mēs Treversu pieveicām. Paņēmām uz masu un sentimentu.

kinopoisk.ru

Tas droši vien viss pieder pie filmas un, ja uz to visu piever acis, tad jāsaka, ka ir sanācis visnotaļ jauks ģimenes kino, kur kāds var atklāt ko jaunu priekš sevis par Mēriju Popinsu un viņas autori.

Filmas vērtējums: 8/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.