010.JPG

Oriģinālnosaukums: Engaged to kill
Valsts: ASV/Kanāda
Žanrs: Drāma/Spriedzes
Lomās: Anne Marie DeLuise, Peter DeLuise, Dominic Zamprogna
Režisors: Matthew Hastings
Gads: 2007

Par filmu-

Ģimeni sāk vajāt nelaime neilgi pēc tam, kad māte tiek nolaupīta un ģimene ar grūtībām sadabū izpirkuma naudu 1miljona dolāru apmērā. Kamēr māte cenšas pārvarēt psiholoģisko traumu pēc nolaupīšanas tikmēr meita ir sameklējusi sev jaunu draugu un skaidri zina, ka drauga nodomi ir nopietni, tikai nenojauš cik lielā mērā…

Diezgan taisns un iepriekš paredzams sižets, diezgan nepārliecinošs aktieru sniegums un diezgan novienkāršotās filmas beigas, mierīgu sirdi šo filmu ļauj ievietot plauktā, kurā glabājas mazbudžeta ‘”B’’ kategorijas filmas, kas vairāk piemērotas laika nosišanai sēžot pie TV ekrāna.

Filmas sižetu varētu atstāstīt pāris teikumos- sieviete, kura tika nolaupīta, pēc izpirkuma maksas samaksāšanas pamanās izmukt no laupītāja nagiem, bet nelaimīgas sakritības rezultātā nāvējoši tiek traumēta arī laupītāja draudzene. Kad ģimeni sāk vajāt dažādas nepieredzētas likstas, tad sieviete vienīgā nojauš, ka pie vainas varētu būt viņas meitas draugs, lai gan pārējie stūrgalvīgi atsakās viņu uzklausīt.

Kārtējo reizi nopūzdamies varu teikt, ka filmas beigas sabojā visas iepriekš pie filmas pavadītās minūtes- pēkšņi vairs nav nekāda intriga, nekāds sasprindzinājums, nekāda jēga… Viss notiek tik strauji un tik iepriekšredzēti, ka nekādi negribas ticēt, ka šī filma ir uzņemta balstoties uz patiesiem notikumiem.

Ļaunā cilvēka tēlojums uz beigām drīzāk atgādināja kādas slimības saasināšanos, nevis sengaidīto atmaksas brīdi. Taisnības labad jāatzīst, ka arī labie tēli filmas beigās neizskatījās daudz veselāki.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.

111.JPG 210.JPG 39.JPG 410.JPG 59.JPG 69.JPG