Šoreiz nolēmu atdalīt veco lasāmo sarakstu no jaunā, lai vēlāk, kad vajadzēs atzīmēt jaunajā sarakstā izlasīto, tur nemaisītos vecā saraksta informācija.

2019.gadam biju sagatavojis sarakstu ar 52 grāmatām– katrai nedēļai pa vienai grāmatai. Kā ierasts- plānu neizdevās izpildīt, jo izlasīju tikai 44 grāmatas. No tām 42 bija saraksta grāmatas un 2 sanāca no malas (viena bija Lāčpēsis (no kāda iepriekšējā saraksta)). Vēl varu piebilst, ka divas grāmatas ir iesāktas un tās pabeigšu šogad.

Sarakstā izdevās izsvītrot visus ”Autora” darbus (Stīvens Kings) un arī visus 12 Nobelistus. Pārējiem palika astītes. No astītēm žēl par Burvju triloģijas pēdējo grāmatu (to nopirkšu un izlasīšu tuvākajā laikā) un Labvēlīgām.

Ja izlasītais jāizsaka sīkākās mērvienībās, tad esmu izlasījis 12858 lappuses. No tām 3666 lappuses ir nobelisti. Vidēji katrai grāmatai 292 lappuses (nobelistiem- 305).

No izlasītā pozitīvi vēlos izcelt Pētera Brūvera daiļrades iepazīšanu un Šolohova ”Kluso Donu”. Par pirmo prieks un ceru kaut kad turpināt ar vēl kādu dzejas darbu. Par otro- ļoti patīkams pārsteigums ar izcilu valodu un tēlojumu. Tikai te ir viens ”bet”- gulst pamatīga ēna par plaģiātismu. Ceru drīzākā laikā apkopot tās informācijas druskas, kuras salasījos. Uz patiesību nepretendēju, bet aizdomāties ir par ko. Vēl labs literārais piedzīvojums bija grāmata ”Tauriņš”.

Negatīvais varētu būt Likteņa līdumnieku četrpaka– nebiju gaidījis tik vāju tetraloģiju. Gan kopā, gan katru darbu atsevišķi.

Tāpat piedalījos Vonnegūta lasīšanas maratonā un esmu tuvu pie finiša Latvijas kultūras kanona pabeigšanai (nākamgad būtu jāpieliek punkts).

Kopumā- bija ļoti labi, interesanti un noteikti turpināšu sev saplānot lasāmgadus ar lasāmsarakstiem. Šī gada saraksts jau ir gatavs un rīt no rīta likšu blogā.