Pavāršovi un pavārblogi.
Kāpēc dzīvē iekārtots tā, ka televīzijā pavāršovos figurē rītiņi, taņņi, sirmie, endiji un lauri, zommeri? Arī tautā tiek kultivēts uzskats, ka labākie pavāri ir vīrieši.
Bet dzīvē (lasi- blogos) var lasīt tikai dāmu centienus ienest daili kulinārijā.
Jā, es saprotu, ka ne visus pavārblogus lasu un ne visus pavāršovus redzu, bet nu mans pamanītais rāda skatu tādu, kādu redzu.
Dāmas ir kautrīgākas vai baidās par kosmētikas un rotas neesamību uz miesas (pavāres taču nešpaktelējas un neapkarinās?), un līdz ar to sevi izbrāķē (pēc kā es gan izskatīšos bez tā uh un ah!)?
Atceros, ka savulaik Laimdota Rone vienu brīdi ņēmās pa virtuvi kameras priekšā. Bet tad televīzijā nāca kungi. Daudz kungu. Atstājot dāmām internetu un blogus. Kāpēc?
Varbūt dalība šovā prasa vairāk laika, tad tas ir vairāk dzīvesveids un tā. Cik dāmas-pavārblogeres ir pēc amata pavāres?
Te vairāk domāju par to, ka nav pāvāršovu ar dāmu pie stūres (bet kā jau teicu- gan jau nezinu visus šovus) un nav kungi , kuri kūrētu kulināros blogus.
Agrāk jau bija Lapsa virtuvē, kas man ļoti patika.
Neesmu papētījis, kāda situācija ir ārzemēs, jo vienīgo no ārzemniekiem zinu Džeimiju Oliveru. Ā, un krieviem tak ir Jūlija Visocka. Kaut gan nešaubos, ka arī ārzemēs kulināro šovu vadītāji ir tieši vīrieši un sieviešu ir krietni mazāk šajā jomā.
Ekrānā rādās, bet blogot veči par ēdamo negrib. :)
Ai nu, veči taču ir darītāji. A blogā jāraksta un jāraksta…izsalkušam… Pa to laiku labāk uztaisīt un apēst. Un kāds vēl noskatās un pasaka, ka nu tu, vecīt, vakar baigi kruts biji :)
Bet blogojot var ieraut kādu aliņu un nav jāuztraucās par alko reklāmas ierobežojumiem un nedaudz pielietām acīm :)
Aha, un tad četru krustnagliņu vietā parādās astoņas krusta skrūves un no kāzu tortes iznāk kazu torte…:)
Virieši ir praktiķi. Kā piemēru var minēt arī mājas labiekārtošanu – sievietes dalās ar interjera bildēm pinterest’ā, bet vīrieši vienkārši uztaisa