Oriģinālnosaukums: The Circle
Valsts: ASV
Žanrs: Zinātniskā fantastika/ Drāma
Režisors: James Ponsoldt
Lomās: Emma Watson, Bill Paxton, Tom Hanks, Karen Gillan, John Boyega
Gads: 2017

Par filmu-
Meja iestājās darbā varenākajā pasaules kompānijā- Sfēra. Tur viņai ir ne tikai jāveido dialogs ar klientiem onlainā, bet arī viņa saņem neparastu uzdevumu no kompānijas šefa- kļūt par pirmo sfēroīdu, kura ar piestiprinātās kameras palīdzību, kļūst par pirmo cilvēku, kas dalās savā dzīvē ar citiem. Dalās ar visu savu dzīvi.
Milzīgas popularitātes virpulī viņa nemaz nepamana, ka īstā dzīve izslēgusies. Un sekojošais traģiskais piemērs viņu izrauj no šī iedomātā burbuļa un Meja nolemj veikt kaut ko īpašu un kaut ko negaidītu kompānijai.

Nesen latviski iznāca grāmata ”Sfēra” un pie Sibillas lasīju ne pārāk pozitīvu atsauksmi par šo darbu. No lasīšanas tā mani atturēja, bet skatīšanai gan es nolēmu dot iespēju.

Mejas dzīve nav tā rožainākā- darbs telefoncentrālē ar dažnedažādiem klientiem, naudas grūtības un vēl tēva slimība. Tāpēc kā īsts brīnums nāk Mejas draudzenes palīdzīgā roka- Meja ir uzaicināta uz pārrunām varenākajā pasaules kompānijā ”Sfēra”. Izturējusi pārbaudi, Meja sevi parāda no vislabākās puses un jau pavisam drīz viņu ievēro kompānijasa galvenais cilvēks un uzaicina piedalīties vēl nebijušā eksperimentā- nēsāt pie sevis onlain kameru nepārtraukti. Protams, izņemot vannas istabas apmeklējuma laikā.
Esot milzīgas popularitātes virsotnē, Meja nemaz nepamana, ka viņas reālā dzīvē viss brūk- attiecības ar vecākiem pasliktinās, tāpat ar draudzeni. Bērnības draugs viņas dēļ iegrūsts apmelojošā kampaņā, pašai privātā dzīve vairs nav.
Pēc kāda traģiska momenta Meja saprot, ka kaut kas ir jāmaina. Un mainīt viņa nolemj varenāko kompāniju ”Sfēra”.

Šī bija vieno no smagākajām filmām, kas redzēta- bija tik grūti izlemt turpināt skatīties vai nē. Bija tik smagi redzēt kā aktieri haltūrē. Un kārtējo reizi nākas pārliecināties, ka Vatsone ir ļoti beztalantīga aktrise un pagaidām brauc ar bērnībā nopelnītu kredītu. Tāpat visas filmas garumā man bija jautājoša sejas izteiksme- nu, kad tad beidzot kaut kas notiks!? Nenotika! Tā, ka nenotika galīgi nekas. Joprojām neizprotu to domu, mērķi un ideju, kas bija filmas pamatā. Tāda sajūta, ka bija nolemts pēc grāmatas motīviem veidot filmu, bet par vēlu atjēdza, ka nekā prātīga tajā grāmatā nav. Un līdz ar to arī filmā nekā prātīga nebūs. Bet tā kā videokamera nomā jau pieteikta, tad pafilmēs ar. Galvenais, lai viss grozās ap soctīkliem un privāto dzīvi. Tas nekas, ka iznākums būs stulbs, neloģisks un ārprātā kaitinošs.

Neiesaku skatīties nevienam. Pat ne soctīklu pārņemtiem bērniem, kuri, it kā varētu būt tā mērķauditorija.

Filmas vērtējums: 1/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.