Oriģinālnosaukums: Pilgrimage
Valsts: Īrija
Žanrs: Drāma/ Vēsturiska
Režisors: Brendan Muldowney
Lomās: Tom Holland, Jon Bernthal, John Lynch, Stanley Weber, Richard Armitage
Gads: 2017

Par filmu-
Nomaļā vietā esošajā klosterī glabājas kristīgai baznīcai svarīga relikvija. Lai atkarotu Svēto zemi, pāvests uz šo klosteri ir nosūtījis sūtni, lai nogādātu šo relikviju uz Romu. Pavadīt šo bīstamo svētceļojumu dodas vairāki mūki.

Nojautu, ka šī filma mani ar sižetu nepārsteigs un pieturēsies pie jau pārbaudītām vērtībām- mūki, noslēpumaina un varena relikvija no Jēzus laikiem un vēl grēku piedošanas vērtas zobencīņas. Viss tas, kas varētu patikt vēsturisko filmu piekritējam.

Nomaļā klosterī Īrijā, ierodas trīs jātnieki- vēstneši no Romas pāvesta ar ziņu, ka steidzami Romā jānogādā kāda relikvija, kura glabājas klosterī.
Pieci cilvēki no klostera dodas šajā svarīgajā un bīstamajā svētceļojumā, jo tiek uzskatīts, ka relikvija var palīdzēt karavīriem uzvarēt un līdz ar to ir iespēja doties atkarot Svēto zemi. Bet ceļš ir bīstams, jo svētceļojums virzās caur naidīgu cilšu zemēm.

Ar dažām izmaiņām, bet kopumā ir tas, ko gaidīju- bīstams pārgājiens un mūku ticība savai lietai. Plus vēl noslēpumainā cilvēka uznāciens un itin pieklājīgās zobencīņas. Kuras gan mazliet bojāja kameras pārāk lielā kratīšanās. Laikam ar to mēģināja panākt kādu nebūt klātbūtnes efektu, bet man tas likās mazliet traucējoši un raisīja sajūtu, ka šādi mēģina notušēt kaušanās trūkumus.
Filmas noskaņa bija piemērota un arī aktieri savu darbu darīja labi tā, ka lielos skatienos trūkumi neleca acīs. Bija daži sīkumi, kas kaitināja un mazliet likās pārsālīti, bet, ja padomā ar vēsu pēcskatīšanās sajūtu, tad tā arī vajadzēja būt.
Ja kāds vēlas noskatīties pieklājīgu filmu par ticību un 13.gadsimta noskaņām Īrijas pusē (no kristiešu skatu punkta) un nebaida grandiozu kaujas ainu iztrūkums, tad šo filmu var droši iekļaut savā programmā.

Filmas vērtējums: 7/10
Citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.