Kamēr gada sākums vēl nav beidzies, tikmēr jāpaspēj pastāstīt viss par gada plāniem, apņemšanām un izaicinājumiem. Man, bez lasāmsaraksta izaicinājuma, vēl ir paprāva kaudzīte ar šķirstāmām grāmatām. Proti, es tās lasīšu fragmentāri- tik to, ko vajag uz doto brīdi, vai, kas interesē. Protams, nav izslēgts, ka kādu izlasīšu no vāka līdz vākam, bet tas ir mazticams.

Šis raksts nav gluži grāmatplaukta satura atrādīšana. Doma ir mazliet attaisnoties ar to, ja blogā parādīsies kāds raksts par grāmatu (tās fragmentu, nodaļām, utml), kura nav īsti izlasīta, bet ir tik laba, lai padalītos ar tās labumu. Lieta tāda, ka man tuvākās nākotnes plānos ir nedaudz vairāk pievērsties laukdarbniecībai un tas nozīmē ne tikai kaut ko iestādīt un novākt ražu, bet arī uzbūvēt, iekārtot, sakopt un dabiskot. Un pie reizes arī nedaudz atjaunot galvā informāciju, kas tika iedzīta Bulduru tehnikuma studiju laikā. Ja ņem vērā, ka daudz kas tajā laikā aizdzinās garām un netika aptvertas visas jomas, tad nāksies dzīties no jauna. Īsāk sakot- mācīšos.

Bildē var redzēt to, kas man mājās ir šobrīd. Vēl plānos ir atrast kaut ko par agronomiju, augsni, ķīmiju, kukaiņiem, puķēm, tējām,… laikam jau vienkārši jāsaka- vidi. Ja kādam ir ieteikumi par mācību literatūru, tad droši var izpausties komentāros.

Tās beznosaukumu iesietās grāmatas ir: P.Dindonis- Ogu dārzs; J.Sudrabs- Dārzkopība; J.Penģerots-Svešais- Mūsu dārzu kaitēkļi un viņu apkarošana; P.Kreišmanis- Lauksaimniecība pamatskolā (1927.g.); A.Elksnis- Lauksaimniecības pamatmācība

Ir doma šīs zināšanas likt savā lauku saimniecībā, lai tur būtu gan glīti, gan mājīgi, gan ražīgi un, protams- dabīgi. Tā kā process (mācīšanās un iekārtošana) ir uz vairākiem gadiem (lasi- viss mūžs un vēl mazliet), tad nesatraucos, ja kaut ko nepaspēšu izlasīt/izšķirstīt šogad- būs nākamie gadi. Galvenais ir izlasīt (un saprast) pirms ķeras klāt darbiem.