Tie autovadītāji, kuri brauc cauri Jūrmalai, droši vien būs pamanījuši, ka nobraucot no Dzintara viadukta (no Rīgas braucot) ir likvidēta pirmā gājēju pāreja. Daždesmit metrus tālāk ir regulējama gājēju pāreja, tā kā tas solis no likvidētāju puses ir apsveicams. Bet ir daži ne pārāk apsveicami momenti- tā ”likvidācija” ir norisinājusies diezgan vāji- vēl var skaidri redzēt tur esošās gājēju pārejas ”pēdas”. Jā, ir novāktas ceļa zīmes un savienotas nepārtrauktās līnijas, bet kāpēc gan nevarēja ziedot nedaudz asfalta krāsas un kārtīgi aizmālēt zebru?

Šobrīd reti kurš gājējs pamana (vai tēlo, ka nepamana), ka tur vairs nedrīkst šķērsot ielu. Satiksme tur ir diezgan intensīva, it sevišķi uz/no darba braucot. Un cik reizes tur ir manīti (arī bildēs var redzēt), ka diezgan bravurīgā veidā gājēji joprojām cenšas šķērsot tur ielu. Saprotu, ieradums. Arī autovadītāji ieraduma pēc apstājas, bet kas notiks, ja autovadītājs būs bez ieraduma un nebūs pienācīgi uzmanīgs? Pavizinās kādu gabaliņu uz kapota….

Vispār jau vajadzēja nedaudz piedomāt pie šādas likvidācijas soļa un uzstādīt vēl kādas papildu barjeras gājējiem (vienkāršu, pagaidu kā ceļa remontdarbos), lai tie tomēr pamanītu izmaiņas un nenostādītu sevi zem riteņa. Teorētiski paši vien būs vainīgi….