Kāds varbūt būs pamanījis, kāds droši vien nē, bet pirms mēneša- 10.aprīlī mans blogs tika pievienots draugiem.lv blogu sarakstā. Nevaru noliegt, ka bija patīkami saņemt ziņu, ka esmu iekļauts kādā pulciņā un nolēmu, ka pēc mēneša būs jāuzraksta kāda atskaite, lai pastāstītu kā man gājis.

It kā mēnesis ir pagājis, bet stāstīt īsti nav ko. Lai gan, ja reiz biju nolēmis dalīties iespaidos, tad jāpadalās vien būs.

Pavērojot Google Analytic apkopotos datus var redzēt, ka no jaunā pulciņa mani ir apmeklējuši 90 reizes un vidēji katru reizi aplūkojot 2,11 lapas un tikpat vidēji pavadot blogā 2:17min.

It kā nemaz nav daudz, ja ņem vērā, ka draugiem.lv tiek apmeklēts diezgan labi un līdz ar to arī potenciālie uz linka nospiedēji ar varētu būt diezgan daudz. Jocīgi likās, ka apmeklējums ir viļņveidīgs (vienu dienu 20 apmeklējumi un pēc tam nedēļu katru dienu pa nullēm) un tas nav saistīts ar ierakstu [ne]esamību tajā dienā pašā blogā.

Tā kā pats neesmu reģistrējies šajā portālā un nezinu kur un kā izskatās šie blogu saraksti, tad varu tikai minēt šādas neieinteresētības iemeslus:

1.Nav veiksmīgi (priekš blogeriem) izvietots blogu saraksts.

2.Nav ieinteresēta publika (portālā ir daudz citu alternatīvu un nav laika/vēlēšanās pētīt blogus)

3.Portālā esošā publika blogus lasa pa citiem ceļiem un nav vajadzība izmantot draugiem.lv esošo blogu sarakstu.

Droši vien šādi varētu piefilosofēt vēl vairākus punktus, bet pārlieku ar minēšanu negribu nodarboties. Nav arī vajadzība, jo galvenais, ka Bounce Rate un New Visits procenti samazinās, kas liecina, ka lasītāji atgriežas un uzreiz nemūk prom. Pēc mēneša droši vien būs pavisam cita aina (cerams, ka patīkamāka).