municipalji.JPG

Šodien braucot pa Lienes ielu (Jūrmalā) novēroju, ka pašvaldības policijas busiņš (Volkswagen, ar numurzīmi FD 7805, apmēram 12:15) demonstrēja ko nozīmē agresīva braukšana- ātruma pārkāpšana, bieža joslu maiņa, līšana citiem priekšā (lai gan sava josla bija brīva).

Tā kā tas bija trafarets autiņš un notikumi risinājās darba laikā, tad varētu secināt, ka tika veikts kāds svarīgs uzdevums, bet tā kā bākugunis bija izslēgtas un maniere kādā tika veikts šis ceļa posms liecināja drīzāk par šofera lielo po uz visu (uz apkārtējiem šoferiem, uz satiksmes noteikumiem, uz savu mundieri). Ja atmiņa neviļ, ja nav ieslēgti speciālie gaismas un skaņas signāli, tad neskatoties uz to, ka vadi trafaretu automašīnu, noteikumi ir vien jāievēro. Neatceros kurš, bet kāds teica, ka policista izdarītais sods ir divreiz lielāks sods (kaut kā tā).

Šādos mirkļos žēl paliek, ka līdzi nav videokamera, nu kaut vai fotoaparāts, ar kuru nofilmēt (ar mana tālruņa video iespēju man būtu bail mocīt citu acis). Sanāktu jauks videomateriāls, savādāk poliči paši filmē un rāda cik viņi ir labi operatori, bet te būtu laba iespēja viņiem parādīt, ka vienkāršajiem šoferiem ar sanāk neslikti kadri.

Interesanti, kāda sajūta ir tam policistam-šoferim, kad viņam jāsoda citi autovadītāji par tiem pārkāpumiem, kurus viņš pats atļaujas izdarīt (nez, municipāļi var veikt ceļu policistu funkcijas?)?