10000_bc0.JPG

Oriģinālnosaukums: 10000 BC
Valsts:
ASV/Jaunzēlande
Žanrs: Piedzīvojumi/Fantāzija/Vēsturiska
Lomās: Steven Strait, Camilla Belle, Cliff Curtis, Joel Virgel
Režisors: Roland Emmerich
Gads: 2008

Par filmu-

Sensenos laikos kalnos dzīvojošai ciltij uzbrūk augstāk attīstīta civilizācija un aizved verdzībā cilts lielāko daļu. Daži izglābušies, tai skaitā bijušā virsaiša dēls, kuram sagūstīto vidū ir viņa iemīļotā, nolemj sekot laupītājiem pa pēdām, lai atbrīvotu savus ciltsbrāļus. Ceļš ir grūts un briesmu pilns, bet liktenis ir lēmis bijušā virsaiša dēlam pulcēt lielu karapulku un doties uzbrukumā laupītāju pilsētai.

Ar sakostiem zobiem pie filmas žanra pievienoju vārdu ‘’vēsturiska’’, lai gan drīzāk tā būtu jāsauc par pasaku mazliet pieaugušiem bērniem. Tik šoreiz pasakā nebija fejas un pūķi, bet matriarhāts sākumā un priesteri beigās. Pa vidu bija daži eksemplāri no dinozauriem un pasaule, kur runā tikai divās valodās. Vai arī es maldos un tas melnādainais virsaitis bija poliglots?

Ja jūs spējat izslēgt visu jums mācīto vēsturi un jums patiktos skatīties kā galvenais varonis sapulcina karaspēku savas meitenes atgūšanai un bez ūdens/pārtikas krājumiem nesteidzīgā pārgājienā dodas pa tuksnesi, lai nokļūtu it kā varenā pilsētā, kur valda priesteri, kas būvē trīs piramīdas, tad šo filmu varat skatīties. Ja nē, tad labāk izvēlēties citu skatāmgabalu.

Ja vēl varētu atkal sakost zobus un neuzskaitīt skatītāju kaitinošos jautājumus (Kāpēc varenie vergu mednieki nedzīvo varenā pilsētā? Kāpēc var vienkārši pievienoties vergiem, bet tikpat vienkārši nevar ‘’atvienoties’’? Kāpēc kalnos dzīvojošā cilts lasa žagarus, lai gan visā apkārtnē nav neviena koka? utt), tad neko nepasakošais sižets un absolūti garlaicīgie filmas tēli pilnīgi nokauj vēlmi par filmu teikt kaut pāris labus vārdus. Jā bija specefekti. Daži. Un tie paši nebija nekas tāds, lai acīm no sajūsmas vajadzētu atvērties platāk. Glīti uzzīmēti un nekas vairāk.

Var jau būt, ka man radās nepareizas asociācijas, bet izskatījās, ka eskimoss no ziemeļiem visām tautām atnesa brīvību un pretī saņēma maisiņu ar sausajām brokastīm. Neko vairāk šinī filmā saskatīt nevarēju.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.

10000_bc1.JPG 10000_bc2.JPG 10000_bc3.JPG 10000_bc4.JPG 10000_bc5.JPG 10000_bc6.JPG