Šis nebūs gluži raksts par kādu labu interneta (un ne tikai) vietni, kas aplūko kino lietas latviešu valodā, bet vairāk tāds kā jautājums- kuru jūs uzskatāt par labāko kino resursu latviešu valodā? Es pat neminēšu nevienu no tiem atrastajiem resursiem, ko esmu uzgājis internetā, lai nenovirzītu kādu no savas personīgās atbildes.

Vispār, te varētu sākt apbērt lasītājus ar jautājumu kaudzi- Vai meklē informāciju par filmu latviešu valodā? Vai lasi filmas apskatus latviešu valodā? Vai aktīvi seko filmu jaunumiem? Vai pirms filmas skatīšanās meklē informāciju par to? Vai tevi ietekmē filmu apraksti (izlasīji riebīgu recenziju un filmu vairs negribi skatīties)? Varbūt tev pietiek tikai ar imdb? Vai jūtūbi? Vai liekas, ka latviešu valodā nekas oriģināls nav pieejams (tas pats kopī/peist, tikai citā kulītē)? Vai vai vai….

Kā jau minēju- jautājumi var būt kaudzēm, un arī atbildes var būt daudz un dažādas (brīva iespēja izteikties komentāros). Visu šo jautājumu kaudzi var norakstīt uz to, ka pēdējā laikā ir parādījušies diezgan daudz resursi latviešu valodā, kas specializējas tieši uz kino lietām. Vai vismaz bieži tās piemin savos resursos. Es negribētu analizēt tur esošo satura kvalitāti un katra (visu) resursu lietderību (bet to droši var darīt lasītāji komentāros). Vienkārši interesē kā uz to skatās [ne]parasts latviešu lasītājs/skatītājs.