Vakar vakarā bija jādodas uz Rīgu. Tā kā aizbraucu galapunktā laicīgi, tad minūtes piecpadsmit, divdesmit sēdēju pie viadukta uz lidostu (Statoilā) un vēroju kā turpat netālu esošā ceļu policijas patruļa ”šauj” uz Rīgu (no Jūrmalas) braucošos. Zīme ir 70, bet reti kuram sanāk noturēt atļauto ātrumu.

Arī šoreiz- pa tām dažām minūtēm protokolu drukātājam īsti nesanāca atvilkt elpu- viens pēc otra malā tika nolikti dažādi braucamie un drukāti papīri.

Interesi piesaistīja viena sarkana honda- policis tik azartiski izskrēja šo ar zizli sagaidīt, ka likās nu onkam ir paveicies noķert kādu ar biezāku gāzi. Apstādināja, savāca papīrus un tālāk uzaicināja čāpot uz aizkrūmē noslēpto ceļu policijas automašīnu- sak, tur atgriezīs papīrus un bonusā vēl iedos protokolu.

Policis iet kolēģim atdot papīrus aprakstīšanai un pēc brītiņa no hondas izlec blonda kundzīte un mobilo tālruni piespiedusi pie auss, riksīšiem tipina pie abiem policistiem.

Un tālāk bija interesantākais- piegājusi pie policista, kundzīte šim iedod savu tālruni, lai policists turpina sarunu. Laikam nav jābūt diži apdāvinātam, lai saprastu, ka kundzītes tālruņa otrā galā bija kāds, kurš bija kompetents policistiem izskaidrot viņu tālāko darbību ar šo konkrēto ātrumpārkāpēju.

Un tālākā darbība bija gluži vienkārša- policisti atdeva kundzītei tālruni (dokumentus arī droši vien) un… viss. Kundzīte devās uz savu auto un brauca tālāk pa savu nosprausto maršrutu. Droša, aizsargāta un bezbailīga. Viņa zina TO. Viņa zina TO NUMURU!

Policisti tikmēr devās ķert nākamo ātruma pārkāpēju. Kazi, šoreiz paveiksies un noķers kādu, kurš nezina šo burvju numuru par kuru jāzvana, kad esi pārsniedzis ātrumu (aizmirsis dokumentus, pārbraucis pār sarkano, apstājies ne tur utml) un varēs papurināt. Arī par iepriekšnepapurināto kundzīti ar tālruni un TO NUMURU.

Un tagad jautājums uz aizbēršanu- kam šī kundzīte varēja zvanīt? Kurš ir ar TO NUMURU, kas var pārkāpumu izdarījušu personu atbrīvot pāris minūšu laikā? Man tālrunī ir brīva vieta un es labprāt ierakstītu TO NUMURU. Vismaz pasakiet ar kuru/kurām amatpersonām ir jāsadraudzējas, lai šitik vienkārši izbēgtu sodu? A ja nu noder!

P.S.
Šo gadījumu es nofilmēju (tā ir, ka jāgaida padsmit minūtes), bet tā kā mans paparaci speckomplekts aprobežojas ar digiziepja fotoaparātu, tad video ir [pavisam] maigi sakot sūnains. Bet palaist tautās varu, ja kāds manam vērojumam neticēs.