Oriģinālnosaukums: Sex and the City 2
Valsts: ASV
Žanrs: Komēdija/Romantika
Lomās: Sarah Jessica Parker, Kristin Davis, Cynthia Nixon, Kim Cattrall, Chris Noth
Režisors: Michael Patrick King
Gads: 2010

Par filmu-
Četras draudzenes ir ieslīgušas tādā kā rutīnā un veiksmīgas sagadīšanas rezultātā viņas visas četras tiek uzaicinātas uz Arābu emirātiem atpūsties karaliskos numuros. Pie reizes izbaudīt jaunos un modernos austrumus.

Mani vienmēr nedaudz biedējušas šādas filmas- it kā skaidrs, ka nekas prātīgus tur nebūs. It kā skaidrs, ka neesmu šīs filmas auditorija, bet tā kā ir redzēta filmas pirmā daļa un joprojām sevī uzturu naivu domu, ka var jau būt, ka slotaskāts izšaus tieši šoreiz, tad arī ņēmu un noskatījos Sekss un lielpilsēta 2.

Un tagad ir vēl viena problēma- kā saudzīgi un pietiekoši plaši izteikties par [ļoti] švaku filmu.

Tā vien izskatās, ka filmas veidotāji nemaz nedomā ko mainīt filmas koncepcijā- četras žagatas, kurām interesē tikai spīgulīši un cakiņas. Šoreiz tikai pamainīta vide- Apvienotie Arābu emirāti.
Jūs jautāsiet, ko četras amerikānietes var interesantu sadarīt emirātos? Oiii- staigāt pa veco tirgu, dzert, iepirkties, dirnēt pie baseina un apspriest tuvojošos klimaksu. Interesanti līdz pirkstu galiem!

Neinteresants ir ne tikai filmas sižets (garlaicība piemetīsies ļoti ātri), bet arī jebkurš filmas varonis. Nav neviena pie kā piesiet dūšu. Nav nekāda vēlme just līdzi jebkurai no galvenā četrinieka varoņu problēmām.
Var jau būt, ka filmā izskanēja kāda sieviešu žurnālu cienīga doma, kas skatītājām liktu padomāt, ka filmā ir iepīta kāda gudra doma, bet tik sparīgi žāvājoties (un tas jādara bieži) krikšķ žokļa kauli un tas noslāpē dzirdamību.

Un neticu, ka šī filma radīta priekš kaislīgākajām seriāla fanēm! Neticu, ka lielākā daļa no tām pēc filmas noskatīšanās neskries uz māju un nenoskalos šo pēcfilmas tukšuma sajūtu ar kādu čupiņu seriāla ”Sekss un Lielpilsēta” sērijām.

Izsaku līdzjūtību večiem, kuriem pienākums (lasi- draudzene/sieva) liks apmeklēt šo filmu. Es jau ar gara acīm redzu bēdīgi sakņupušu stāvu, kurš reiz pa reizei pieklājības pēc iekleposies šādi imitējot smieklus un pēc filmas beigām uz jautājumu: Kā bija? Vai patika? Mēģinās kaut kā ātri un neskanīgi nokremšļoties un tikpat ātri pavilkt sarunu uz citu pusi. Tajā pat laikā prātā paturot domu, ka vakarā derētu paskatīties disku ar Terminators 2, lai atgūtu sevī ticību, ka kino vēl nav miris.

Šīs, kā arī citu filmu vērtējumi ir atrodami kino sadaļā.