Nosaukums: Pastāsti man savus sapņus.
Autors: Kārlis Pamše
Izdevniecība: Liesma
Gads: 1981
LPP: 77

Par grāmatu-
Aktrises Veltas Līnes atmiņas par bērnību, skolas gaitām un nonākšanu teātrī.

Šo plāno grāmatu es atceros no bērnības- kādu dienu tā parādījās plauktā aiz stikla. Kāds atmiņu nostūris čukst, ka bija veselas divas grāmatas. Otra nogūla kaut kur augstāk. Laikam dāvanai gādāta bija vai arī rezervei, jo grāmata ne tikai ar plāniem vākiem, bet arī ļoti vājām lapām- teju pašas krīt ārā. Bet man tā patikās to šķirstīt. Lasīt nē! Nezinu gan kāpēc nelasīju. Varbūt pietika ar Ināras Garklāvas izteiksmīgajiem zīmējumiem. Tā arī grāmata par sapņu stāstīšanu palika nelasīta. Līdz es par to atcerējos un sapratu, ka šī nu ir tā iespēja aizkrāsot pagātnes literāros baltumus.

Grāmatas iekšpusē ir atrodams arī apakšvirsraksts: Tēlojumi par aktrises Veltas Līnes bērnību. Droši vien tad (manā bērnībā) es šim faktam nepievērsu vērību, ja vispār to biju pamanījis. Toties tagad grāmatai pluss jau pirms rakstīšanas. Kā nekā atmiņu stāsti un ”bildes” no senākiem laikiem. Šībrīža mans literārais deserts.
Sākas grāmata ar autora un Veltas Līnes kopīgu gājienu uz kādu skolu, kur aktrise ir ielūgta piedalīties skolas sarīkojumā. Un aktrise atklāj, ka stāstīs bērniem savus bērnības sapņus. Par ko viņa sapņoja Grīziņkalna vienistabas dzīvoklī spēlējoties zem galda. Kā gaidīja pavasari. Par kā vecāki draudzējās ar kaimiņiem, palīdzēja viens otram, cepa, mazgāja. Kā pirka jaunus zābakus un mazā Velta pierē dabūja rētu, jo puikas uz plīts karsēja pudelīti no ķīmijas stundām atnestu.

Sirsnīgi un bērna naivuma pilni stāstiņi, bet cik skaidri parāda gan to laiku, gan tās sajūtas. Ļoti patika valoda un attēlotais Veltas skats uz pasauli. Būtu šo mazo stāstiņu vairāk, noteikti varētu runāt par otru Billi. Varbūt tik mazliet maigāku. Un varbūt pat labāku.

Grāmatas vērtējums: 8/10
Citu grāmatu vērtējumus var atrast grāmatu sadaļā.

P.S.
Atradu, ka Latvijas Radio ir šīs grāmatas iestudējums sešos cēlienos. Būs jāpaklausās pašam un jāmēģina iebarot mazajam bērnam.