nudelu_bluzs

Nosaukums: Nūdeļu blūzs
Autors: Rita Falka
Izdevniecība: Zvaigzne
Gads: 2014
LPP: 256

Par grāmatu-
Francis Eberhofers savā dzimtajā ciemā turpina atrast savdabīgus un uz pirmo skatienu par noziegumu neliecinošus mirušos. Ja apkārtējie tam visam atmet ar roku un saka, ka tas bija nelaimes gadījums, tad Francis neatkāpjas un viņa neatlaidība dod rezultātus.

Saite uz izdevēja mājaslapu- Rita Falka- Nūdeļu blūzs.

Jāatzīst, ka autore jau otrajā darbā parāda, ka viņai padodas vislabākās detektīvpavārgrāmatas. Ja nebūtu tie daži līķi, tad varētu teikt, ka tas ir gluži jauks ciematiņš ar nedaudz savdabīgu iedzīvotāju sastāvu. Un nedaudz savdabīgu vienīgo policistu.

Francim joprojām nepatīk savs brālis un papus klausītā Bītlu mūzika, bet to visu lieliski atsver Omes gardās maltītes. Un arī šoreiz, kā jau kārtīgā detektīvā, ir līķis. Nē, te neturpinās pirmās grāmatas Ziemas kartupeļu knēdeļi pēdējās lappusēs iesāktais stāsts. Tas tiek pieminēts, bet Francim to pārāk negribās atcerēties.
Šoreiz pie vainas ir vietējās reālskolas rektors Hepfls. Noslēpumaina un noslēgta persona, kuru, kā izrādās, neviens nav ne mīlējis ne cienījis. Ne skolēni, ne kolēģi, ne miesīga māsa. Tagad tik jāsaprot, kurš viņu nav mīlējis tik ļoti, ka paralēli uz mājas uzrakstītam uzrakstam (mirsti, tu cūka) viņu arī ir novācis. Lai gan- zem vilciena varēja mesties arī bez citu palīdzības. Vismaz tā Franci mēģina ieskaidrot citi. Bet Francis spītīgi turas pie sava un ar dažādām metodēm soli pa solim šķetina pavedienu.

Lai arī man šī grāmata dikti gāja pie sirds, es tomēr to nevaru ieteikt. Šāda veida literatūrai ir jāpatīk. Vai kaut kā pirms tam jānoskaņojas. Te tomēr viss ir ne tik daudz detektīvs, kā komēdija. Piesātināta ar dažādiem jokiem, muļķībām, neveiklām situācijām un visu ko citu, par ko malā stāvot var pasmieties. Protams, ja jums šāda veida lasāmais iet pie sirds, tad iesaku.

Viegla, izklaidējoša literatūra, kas lasītājam uz pāris vakariem ļaus aizmirsties un izbaudīt jautras kompānijas sabiedrību. Un, lai arī man pirmā grāmata vairāk iepriecināja, es ceru, ka apgāds Zvaigzne turpinās izdot latviski arī nākamos kulināros detektīvus ar Franci Eberhoferu (pagaidām sarakstā gatavi ir pieci un sestais iznāks šogad aprīlī).
Galu galā- ne katram grāmatas varonim ir arī sava mājaslapa.

P.S.
Pagaidām man vēl nav skaidrs, kāpēc filmas uz ekrāniem iznākušas otrādākā secībā- 2013. nūdeles un 2014. knēdeļi.

Grāmatas vērtējums: 7/10
Citu grāmatu vērtējumus var atrast grāmatu sadaļā.