Nosaukums: Hohma.
Autors: Svens Kuzmins.
Izdevējs: Dienas grāmata.
Gads: 2019
LPP: 216

Par grāmatu
Latvijas rietumos ir neliela piejūras pilsētiņa Hohma. It kā parasta pilsētiņa ar parastiem iedzīvotājiem, bet viņu, šķietami parastajā ikdienā, slēpjas sarežģītas attiecības gan draugu, gan ģimenes starpā, gan arī ar pašu pilsētu, kuru nevar saprast, kuru nevar pamest un varbūt arī nemaz to nevajag darīt.

Sākums galīgi nevedās. Nu tā, ka nemaz. Likās, ka man piespiež mīlēt Raini un vēl par to mēģina iesmiet. Vismaz tādas bija sajūtas pēc pārdesmit lappusēm. Nospriedu, ka šis nu galīgi nav rakstīts man. Bet viss sakrita tā, ka bija kaut kas jāpalasa un pie rokas bija tikai Hohma. Un tā nu ielasījos un sapratu, ka mānīgais sākums varēja man laupīt tīri pieklājīgu literāro piedzīvojumu. Pat vairāk- interesantu piedzīvojumu, kas smalki aizvilināja ne pārāk tēlā senatnē un kopā ar stāstu varoņiem ļāva atgriezties un līdzpiedzīvot dažus notikumus, dažas reklāmas un dažas atmiņas.

Ducis stāstiņu savā starpā ir atdalīti (vai savienoti?) ar izgriezumiem no Hohmas laikraksta, kuri pasvītro šīs vietas sarežģīto dzīvi. Vai sarežģīto dzīvošanu šajā vietā. Un arī paši stāstiņi it kā nemanot un nejauši savijas vienā veselumā, kurā redzi pilsētiņas un viņu varoņu sarežģīto un bieži vien nepiepildīto dzīvi. Un bieži vien tas piepildījums ir bijis kaut kas ļoti vienkāršs un tuvs, bet tajā pašā laikā nesasniedzams.

Neskatoties uz (manā gadījumā) mānīgo sākumu, grāmata izvērsās par tādu kā jautru un interesantu mazpilsētas šarmu apņemtu karuseli, kurā var brīvi noreibt no kā vien vēlies- teksta, notikumiem, varoņiem, atmiņām, sajūtām, dzīves…

Grāmatas vērtējums: 9/10
Citu grāmatu vērtējumus var atrast grāmatu sadaļā.