Nosaukums: Ezītis, kurš mīlēja slepeni
Autors: Daiņus Šukis
Izdevniecība: Lauku Avīze
Gads: 2017
LPP: 42

Dainius Šukys – Ežys, kuris mylejo slapta., 2014.
Tulkojums latviešu valodā- Madara Skudra

Par grāmatu-
Notikumi jautrajā lauku sētā, kurā kaķis Pičus kopā ar ezi Dadzi vēlējās iepriecināt govi Pelenonu. Bet tikai tā, lai govs neko nenojaustu.

Te arī nākamā grāmata, kas papildinās sadaļu ”Bērnu grāmatas”. Šis darbs mazajai lasītājai ļoti gāja pie sirds- gan tekstu uzmanīgi klausās, gan aplūko izcili jaukos zīmējumus.

Lauku sētā mīt visdažādākie dzīvnieki- govs Pelenona, sivēns Polinēzijs, kaķis Pičus, gailis Petriķis, vista Peletrūnija un arī ezis Dadzis. Pēdējais gan vairāk skaitās meža dzīvnieks, bet viņu tik ļoti saista lauku sēta, ka viņu te uztver kā savējo. Un īpaši Dadzi saista Pelenona. Viņas dēļ viņš ir gatavs nakts vidū rāpties ābelē, lai pielasītu pilnu spaini ar govs kārumiem.
Bet tad viņš izdzird no Polinēzija, ka ir vēl lielāks gardums- banāns. Nu Dadzim ir jālūdz Pičus palīdzība un jāsameklē šis burvīgais kārums savai slepenajai mīļotai.

Mani grāmata aizrāva ar savām fantastiskajām ilustrācijām- katra lappuse kā mazs mākslas darbs un personāži izdevušies ļoti piemīlīgi. Un ne tikai personāži- arī fonu ir interesanti aplūkot. Vismaz mums, lasīšanas gaitā, vienmēr ir jāsaskaita zaķi miglā, jāaprunā cūkas brauciens karuselī un viss pārējais. Vienīgā neērtība, ka lasot priekšā grāmatu, obligāti tā ir jātur tā, lai meitiņa varētu redzēt arī bildes.
Grāmata vairākkārtīgi jau ir pārlasīta un izskatās, ka tik ātri tā neliksies nost. Lai arī rindā gaida paprāvs daudzums ar sērijas ”Bitīte” grāmatām.

Grāmatas vērtējums: 10/10
Citu grāmatu vērtējumus var atrast grāmatu sadaļā.