Nosaukums: Annas burtnīciņas
Autors: Anna Seile
Izdevniecība: Mans Īpašums
Gads: 1997
LPP: 152

Par grāmatu-
Annas Seiles, Augstākās Padomes un Saeimas deputātes, dienasgrāmatas fragmenti par laiku, kad tika atgūta Latvijas neatkarība. Pirmā grāmata 1990-1992.

Šis bija tas gadījums, kad grāmatas nosaukums man raisīja šaubīgu vēlmi to vērt vaļā. It kā tas laiks tika piedzīvots un tagad būtu interesanti palasīt par to. Bet tas naivais ”burtnīciņas” viesa bažas par sakarīgu to laiku izklāstu. Plus vēl pašķirstot acīs krita tādi bērnišķīgi zīmējumi.
Nolēmu riskēt un lasīt.

Grāmata sākas ar 1990.gada 18.martu, kad no Talsu rajona tiek ievēlēti visi četri tautfrontieši. Un tā, ieraksts pie ieraksta, līdz grāmata noslēdzas ar 1992.gada 19.jūnija ierakstu.
Dienasgrāmatā ir dažāda rakstura ieraksti- kaut kas par ģimeni, par politisko darbu, par sevi un savas pārdomas, kolēģu izteikumi, konkurentu rīcība, puča laika sajūtas, deficīta laiks, to laiku avīžu izgriezumi, prieki un bēdas. Kā jau dienasgrāmatai piedien.

Kopumā bija interesanti un kaut kas uzplaiksnīja atmiņa par tie laikiem. Protams, te bija daži aizkulises momenti, bet nekas īpašs un ievērības cienīgs. Pamatā viss saistīts ar tā brīža politiskajiem notikumiem- administratīvā reforma, pārtikas taloni, zemnieku jautājumi, naudas reforma, VDK struktūru likvidācija, barikādes, pilsonības jautājums, utt.

Tāds īss ceļojums to laiku politiskajā un saimnieciskajā pasaulē, kad viss bija jāsāk teju no nulles un jātaisa politika gan pretojoties Līdztiesībai, gan pašiem šķeļoties LTF.

Nezinu vai lasīšu arī nākamās grāmatas (zinu, ka ir vēl divas). It kā tas laiks bija interesants un notikumu pieminēšana kaut ko atsauc arī atmiņā, bet tas formāts ir diezgan subjektīvs, bieži privāts un saraustīts. Varbūt pēc laika pārdomāšu.

Grāmatas vērtējums: 7/10
Citu grāmatu vērtējumus var atrast grāmatu sadaļā.