Nosaukums: 15 gadi. Atjaunotā Latvija laikraksta Diena pirmajās lappusēs
Autors: Autoru kolektīvs
Izdevniecība: Dienas grāmata
Gads: 2005
Lappuses: 175

Par grāmatu-
No barikādēm līdz “Prāta vētras” koncertiem Mežaparkā – pēdējo piecpadsmit gadu svarīgākie notikumi. Gan traģiski, gan aizraujoši, gan jautri – mūsu vēsture.


Pēc izlasīšanas ilgi svārstījos vai likt apskatu vai tomēr nē. Beigu beigās tomēr nosvārstījos, ka jāieliek. Jo grāmata ir un paliek grāmata, lai arī te lasāmā netrūkst, tomēr tā ir tāda kā šķirstāmā bilžu grāmata. Bildes te arī ir nosacīti bildes- attēlos ir redzama laikraksta ‘’Diena’’ pirmā lappuse, kur var redzēt ne tikai cenu (20kap), bet arī visus, tā brīža svarīgākos notikumus.

Nezinu pēc kāda principa tika cilāts laikraksta arhīvs un izvēlēta pirmā lappuse, bet viss sanācis pa pirmo- ir interesanti gan lasīt, gan pārcilāt atmiņā tā laika notikumus (cik nu atceros).

Un kas tie bija par notikumiem- neatkarības atjaunošana, augusta pučs, barikādes, Rubika apcietināšana, čekas maisi, sertifikāti, Haritonovs, Ulmanis, pāvests, Banka Baltija…

Grāmata ir kā radīta drēgniem rudens vakariem, kad nesteidzoties var pašķirstīt interesantu un saistošu gandrīz vai vēstures grāmatu. Un nav būtiski vai sākt ar pirmo lappusi vai ar kādu no vidējām.
Protams, hronoloģiski lasot ir savs smeķis iziet cauri visam pēc kārtas, bet ja kādam tas nav tik būtiski, tad – brīva izvēle.

Lasīšanas prieku tik mazliet pabojāja drukas kļūdas. Nezinu vai tas kāds sasteigums vai paviršība, bet priekš grāmatas tas nav īsti piedodams.
Beigu sadaļa ar valsts galvām un galviņām gan īsti nebija saprotama, bet var jau būt, ka tas pieder pie šāda veida literatūras.

Katrā ziņā grāmata ir interesanta. Kaut vai ar iemeslu, ka tāda tā paliks vienīgā, jo nez vai kāds laikraksts būs spējīgs ko tādu atkārtot. Jā, pat ar potenciālu kaut kad šo grāmatu arī pārlasīt.

[xrr rating=8/10 imageset=tiny_star label=”Grāmatas vērtējums:”]

Citu grāmatu vērtējumus var atrast grāmatu sadaļā.