Nevienam nav noslēpums, ka sākoties siltākam laikam uz ielām parādās dažādi divriteņu motori, kuri, tā vien izskatās, ziemas dīkstāvi cenšas kompensēt jau pirmajās izbrauciena nedēļās. Kompensācijas izpaužas dažādi- gan ātrā brukšanā, gan kolektīvā braukšanā, gan ļoti ātrā kolektīvā braukšanā. Un šādos gadījumos parasti no ceļu policijas dzird- motobraucēji ir neaizsargātāki satiksmes dalībnieki, tāpēc autovadītājiem vajadzētu skatīties divreiz. Divreiz!

Protams, arī pašiem motobraucējiem sola pievērs pastiprinātu uzmanību- lai ievēro satiksmes noteikumus, lai ir ķivere galvā, lai mocim ir tehniskā apskate… Īsāk sakot- par drošu satiksmi.

Doma jau ceļu policistiem ir pareiza, jo motociklistu apdraud ne tikai feinie Latvijas lielceļi, bet arī neuzmanīgi/nevērīgi autobraucēji, kuri ignorē vai nenovērtē tuvojošā motocikla ātrumu, kā rezultātā lielākas ziepes būs mocim. Doma jau ir, bet ko viņi to realizē?

Pārvietojoties vienu dienu pa Liepājas šoseju (nedaudz zem simtiņa) un vērojot, kā jau kuro reizi ar lielu ātrumu maini apdzen mocis, nevilšus prātā ienāk doma- kā ceļu policists var šādu braucamo apturēt? Stāvot ceļmalā ar radaru un redzot, ka mirgo cipari >150kmh viņš var paspēt tik paspert dažus soļus uz ceļa pusi un pavicināt savu tīģerasti. Mocis var mierīgu sirdi šo žestu ignorēt un nesamazinot ātrumu turpināt ceļu. Policistam izredzes saskatīt moča marku un numurzīmi (tādā ātrumā pamanīt ciparus uz moču pakaļas nez vai izdosies) ir gaužām niecīgas. Par noķeršanu vispār varētu nerunāt.

Apstiprinājums šim bija vakar, kad pabraucu garām ceļmalā stāvošajai cepelīnu ekipāžai un pie nākamā krustojuma dabūju apstāties (sarkanais signāls). Tiklīdz iedegās dzeltenais, tā pretimbraucošie divi moči sāka spiest no sevis visu ko var- ar rēkoņu un iespaidīgu ātrumu viņi devās pretī nākamajā krustojumā stāvošajiem poličiem. Ar interesi skatījos atpakaļskata spogulī- kas nu būs? Kā un kuru šie apstādinās? Ziniet! Nekas nebija! Moči, kā sākuši tā arī aizplēsa. Diemžēl policijas reakciju nemanīju, jo pašam bija jābrauc tālāk. Bet jautājums paliek- kā policija domā realizēt savu solījumu pastiprināti kontrolēt motobraucējus?