…remonts rezidences iekštelpās noslēdzies un, kaut arī ir daži sīki darbi, kas vēl jāveic, Valsts prezidents Valdis Zatlers varot tajā sākt dzīvot.

Kā ziņots, remonta kopējās izmaksas ir 1 196 000 latu. Ēkā pilnībā tika nomainītas inženierkomunikācijas un tika veikts pilns rezidences iekštelpu remonts. Rezidences iekštelpu kopējā platība ir 1195,9 kvadrātmetri, remonts noritēja vairākās kārtās, jo nams nepārtraukti bija apdzīvots. (tvnet.lv)

VNĪ uzsver, ka valsts pirmās personas rezidencei ir jābūt reprezentablai, jo arī tā ir viena no Latvijas tēlu veidojošiem elementiem (nra.lv)

Varam tikai cerēt, ka rezidencē tiešām tiek veikts kvalitatīvs darbs un pēc gada tā atkal nebūs jau jāremontē atkal (bizness.lv)

Latvijas iedzīvotāji novērtē prezidenta darbu, kā arī saprot, ka valsts pirmās personas rezidencei ir jābūt reprezentablai, jo arī tā ir viena no Latvijas tēlu veidojošiem elementiem. Iedzīvotāji apzinās, ka iztērētie līdzekļi ir lieli, bet tomēr cer, ka tie tiešām tiks izlietoti tā, lai pēc pāris gadiem nebūtu atkal kaut kas jāpārtaisa. (reitingi.lv)

Jūrmalas rezidencē būs nepieciešams veikt remontdarbus vairākās kārtās, bet Ozols solīja remontdarbus veikt par minimāliem līdzekļiem un vienlaicīgi panākt maksimālo efektu. Zatlera vēlmes saistībā ar notiekošajiem remontdarbiem esot pieticīgas un solīja, ka milzīgi līdzekļi remontdarbu veikšanai ieguldīti netikšot.

Rezidences pusē, kurā uzturējās Vīķes-Freibergas viesi un ģimene, vannas istabā saglabājies 70.to gadu flīzējums, savukārt istabās pie sienām tapetes ir laika gaitā nosmērējušās, kā arī tās noskrāpējuši eksprezidentes kaķi. (abc.lv)

Tekstā dažus vārdus atļāvos izcelt. Izlasot šo visu, prātā iezibas jautājums- Vai 1000Ls par kvadrātmetru (remonts, ne būvniecība) ir adekvāta cena laikā, kad visiem liek taupīt?

Šajā sakarā atmiņā uzausa bilde no manas pirmās skolas grāmatas (mana paaudze šo grāmatu un bildi droši vien labi atceras):

Tomēr līdz ar iekštelpu remontu darbi Jūrmalas rezidencē vēl nenoslēgsies, jo tuvākajā laikā tiks sākta teritorijas labiekārtošana un ēkas fasādes renovācija….