Pēdējās vēlēšanās es balsoju par Vienotību. Arī šajās, priekšlaicīgajās vēlēšanās es biju domājis būt uzticīgs ”Vienotībai”. Biju. Bet visa tā aizejošā prezidenta uzjundītā jezga mazliet saputroja manu uzticēšanos. Un visam pie vainas ir viņu (Vienotības) vēlme sapāroties ar Saskaņas centru. Nesaku, ka SC ir ļaunuma sakne, bet man šī partija ne tuvu nav simpātiska. Pat vairāk- es vēlētos, lai šī partija vispār nebūtu pārstāvēta parlamentā. Un arī tas ir viens no iemesliem kāpēc es parlamenta vēlēšanās eju piepildīt savu vēlēšanos.

Mana saputrotā uzticēšanās sākās īsi pēc prezidenta runas. Droši vien zemapziņā tā tur gruzdēja vēl iepriekš, kad svētā trīspartiju apvienība tā īsti nespēja apsegties ar kopīgi austo Vienotības seģeni un biežo kašķu dēļ izskatījās, ka tā izšķīdīs kā pīļu sūds pavasara lietū.
Nu nevieš tas uzticību. Nu nemaz.

Un pēc tam sekoja prezidenta gājiens ar zirdziņu, kuru Solvita Āboltiņa iztulkoja kā:

”Saskaņas centram” būtu morāli politisks pienākums atbalstīt Zatleru, jo tik ilgi politiķi ir baidījušies teikt to, ka “Saskaņas centra” vieta ir valdībā. Prezidents to ir atklāti paudis,” sacīja Āboltiņa. [tvnet.lv]

To atklāto prezidenta paušanu es nemanīju, bet doma, ka es balsošu par tiem, kuri ies kopā ar tiem, kuri man nesimpatizē… nu nez. Jā, īsi pēc vēlēšanu rezultātu paziņošanas rudenī, kad Vienotība centās kādu piestiķēt sev līdzās valdībā, arī izskanēja SC kandidatūra.

Ja pārējie pašreizējās koalīcijas partneri nevēlēsies parakstīt sadarbības līgumu ar apvienību “Saskaņas centrs” (SC), tad premjers Valdis Dombrovskis (JL) “būs tik drosmīgs un valdības vārdā to izdarīs’’ sacīja partijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa. [delfi.lv]

Valdības vārdā! Kas tā pī par valdību?! Vispār, tad es sajutos uzmests. Uzmetums nedaudz noplaka, jo gala beigās valdības sastāvu sastiķēja bez SC. Bet mieles palika.

Un tagad šīs mieles uzpeld, jo

SCP valdes loceklis Artis Pabriks teica, ka partija aicinās premjeru Valdi Dombrovski vienoties ar SC un aicināt politisko spēku valdībā. Par to “Vienotības” valde spriedīs jau svētdienas vakarā. “Mēs saprotam, ka tā nav droša un laba izvēle, bet vienīgā kā situāciju var mainīt,” sacīja Pabriks. [diena.lv]

Tad nu man būtu jautājums- Ja SC nāks valdībā, tad kuru ministriju portfeļus viņiem piešķirs Dombrovskis?

Šobrīd Ministru Kabinetā ir 12 krēsli (nez kāpēc prātā nāk Ilfs un Petrovs) un kā diez izskatītos, ja uz daļu no tiem apsēstos SC?

Aizsardzības ministrs-
Latvija iestājās NATO, lai pasargātu sevi no nevēlamiem kaimiņu apmeklējumiem. Un visnotaļ pieklājīgi seko NATO virzienam. Vai SC skatās tajā pašā virzienā vai tomēr uz kādu no kaimiņiem?

Iekšlietu ministrs-
Nevienam nav noslēpums, ka iekšlietu struktūrās palielas problēmas ar valsts valodas zināšanu. Vai SC būs tie, kas šīs problēmas atrisinās? Zinot viņu vēlmi pēc vēl kādas oficiālas valodas.

Izglītības un zinātnes ministrs-
Vai skolā tiks mācīta Latvijas vēsture un vai būs kāda nodaļa par Latvijas okupāciju? Vai pietiks, ja izlasīs Urbanoviča grāmatu?

Ārlietu ministrs-
Latvija cītīgi seko Rietumeiropas sabiedrībai. Nez vai kāds ir dzirdējis SC runājam un virzāmies turpat? Nebūs tāpat, kā ar aizsardzības ministriju?

Kultūras ministrs-
Paskatos vasaras notikumu afišu Jūrmalā un man paliek skumji. Nē, es saprotu- bizness, pieprasījums, bet… bet ja tas būs visā valstī un visu gadu?

Tieslietu ministrs-
Nez kuram politiskam spēkam bija tā doma mainīt Satversmes 4.pantu- ”Valsts valoda Latvijas Republikā ir latviešu valoda.”?

Ar pārējiem portfeļiem katrs pats var izdomāt savas sazvērestības teorijas.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs-
Veselības ministrs-
Ekonomikas ministrs-
Labklājības ministrs-
Satiksmes ministrs-
Zemkopības ministrs-
Finanšu ministrs-

Manuprāt, SC palaist valdībā var tikai ar līdzīgiem ultimatīviem nosacījumiem, kādus viņiem izvirzīja ‘’Visu Latvijai’’ (palabojiet, ja kļūdos), jo viņu uzvedība neatgādina piederību Latvijas politiskajai videi.