Uznāca man mazliet kaitnieciskas pārdomas par terorismu. Laikam sēž manī iekšā mazs terorists. Bet tā kā vēl nav bijusi akcija uz AB dambja ar devīzi- ”Nogalini sevī teroristu!” (noteikti aiziešu piedalīties), tad varu tagad izpausties.

Terorisma galvenais uzdevums ir sēt bailes un paniku cilvēkos. Tā kaut kad dzirdēju kādu sakām pa radio. Pa lielam tam var piekrist- ar lielu blīkšķi sataisa lielus mālus un izsit mierīgos līdzcilvēkus no viņu mierīgās dzīves. Efekts ir. Ar laiku, protams, tas norimst un viss iegriežas gandrīz vai vecajās sliedēs.

Savā klasiskajā izpausmē terorisms ir vienkārša sprādziena sataisīšana ļaudīgākās vietās. Ar mērķi pēc iespējas vairākiem nodarīt sāpi. Lielāka sāpe ir lielāka iespēja, ka par to runās ilgi un dikti. Tā teikt- slavas saulīte vismaz kādu brīdi spīdēs spoži.

Mana teroristiskā ideja ienāca prātā vienkārši braucot ar automašīnu- brauc, skaties uz ceļa zīmēm, luksofora signāliem, ievēro satiksmes noteikumus un viss it kā ir kārtībā…. Bet kas notiktu, ja pēkšņi pazūd ceļa zīmes?! Ok, varbūt nepazūd, bet tās tiek samainītas- ”Stop” zīme noņemta un tās vietā pielikta ”Galvenais ceļš”. Izskatās, ka briest avārija un tai pavadoši sastrēgumi.
Tad vēl samaina rīkojuma zīmēm bultiņas uz citiem virzieniem. Atkal avārijas un atkal sastrēgumi. Tad vēl [ierakstām savu variantu]. Utt.

Var jau teikt, ka vairumā gadījumu autobraucēji, kuri pārvietojas ikdienā pa šo maršrutu, zīmes pazušanu vai parādīšanos var arī nepamanīt. Piekrītu, to labi parāda policijas vēlme atrasties šo [oficiālo] izmaiņu zonā un iekasēt… tas ir- uzskatāmi parādīt un izskaidrot autovadītājam šis izmaiņas. Pretī izrakstot kvīti par šo pakalpojumu.

Bet ir cilvēki, kuri pamana šādas izmaiņas. Un ir arī tādi, kuri pirmo reizi veic šo maršrutu un centīgi seko līdzi ceļa zīmēm. Un līdz ar to, ja viņš redz, ka atrodas uz galvenā ceļa (it kā), tad viņš tā arī stūrē. Tāpat, kā šoferis no blakus ielas …

Rezultātā šādi rīkojoties ilgstoši un pārdomāti var sagādāt pamatīgas galvassāpes gan autovadītājiem, gan ceļu policijai, gan zīmju uzturētājiem, gan ātrajai palīdzībai. Īsāk sakot- var sataisīt diezgan lielu haosu. Un iesēt paniku. Un skat- terorisms gatavs. Bez sarežģītām ietaisēm, sprāgstvielām un zaļu apsēju ap galvas.

Var jau būt, ka pie mums šāds terorisms neietu cauri, jo mūsu apjomi ir tik niecīgi, ka tie daždesmit autiņi nesaskrietos pat tad , ja zīmju tur vispār nebūtu. Bet ja paskatāmies lielo valstu lielo pilsētu virzienā, tad darba lauks paveras diezgan plašs.

P.S.
Viss augstākminētais ir manis paša tukšs prātuļojums bez jelkādām dziļākām domām un jēgām. Un kā parasti- nav ņemams nopietni.