0.JPGPirms neilga laika jau prātoju, ka sportam vajadzētu nākt nedaudz tuvāk pie tautas, lai to varētu labāk saskatīt un sajust. Un re, atnāca ar- autorallija Majoru ātrumposms notikās pie paša sliekšņa.
Pavēroju gan pa televizoru (TV5 raidīja tiešraidē), gan klātienē un teikšu, ka abās vietās bija savs labums- pa televizoru smuki parāda katru mašīnu un katru līkumu (gandrīz), bet klātienē, lai arī labi ja var tikai vienu līkumu pavērot, toties var pavērot (un paklausīties) kā raļļo dzīvajā. Tā teikt- izjust atmosfēru.
Par pavērošanu dzīvajā- lai arī šis posms tiek veidots arī kā šovs skatītājiem, skaidrs, ka drošība ir pirmajā vietā un skatītājiem ir pašiem jāsameklē labākās vietas no kurienes vērot ralliju. Kurš gribēja un varēja, tas gan jau ralliju vēroja no vislabākajām vietām.
Apkārt esošajā pūlī bija dzirdamas ar dažu vietējo iedzīvotāju neapmierināti burkšķi, arī ‘’Bez tabu’’ pirms tam demonstrēja sižetu ar dažiem neapmierinātiem vietējiem iezemiešiem, bet burkšķēšanai tā īsti nebija pamata, ja nu vienīgi par to, ka pasākums netika tā īsti reklamēts Jūrmalas iedzīvotāju vidū un arī vietējo iedzīvotāju informēšana par šo pasākumu nebija. Biku piekliboja dialogs.
Lai tur vai kā bija ar to dialogu, bet es ralliju labprāt vēl kādu reizi pavērotu Jūrmalā. Bija labi.
Dažas bildītes un video no notikuma vietas:

11.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.JPG

[flv:rallijs.flv 450 335]