Mēs esam redzējuši kā dejo baletu Rīgas dzelzceļa stacijā, bet neesam redzējuši kā tur boksējas. Mēs esam redzējuši, kā glezno Vērmanes dārzā, bet neesam redzējuši kā tur cilā svaru stieni. Mēs esam redzējuši kulturālus pasākumus publiskās vietās, bet sports pie mums atrādīties nāk retāk. Parasti mēs ejam pie sporta (uz stadioniem, sporta zālēm), bet kāpēc sports nenāk pie mums?
Ir bijuši gadījumi, kad varēja pavērot pludmales volejbolu pie t/c ‘’Mols’’, kad ielās iziet strītbols (pēdējā laikā vairs tā nedzird par to), snovbords. Varbūt ir vēl kāds sports, kurš sevi parāda tuvāk tautai, bet tie jau ir atsevišķi gadījumi. Nav tādas masveidīgas vēlmes nākt un atrādīties saviem skatītājiem.
Laikam jau visi sporta veidi nevar iziet no savas ierastās vides- diez vai futbolu varētu uzspēlēt kādā parkā, bet arī ne visiem sporta veidiem iziešana ir vajadzīga. Šāda iziešana (sevis parādīšana, jaunu interesentu piesaistīšana utml) varētu interesēt mazāk populārus un apmeklētus sporta veidus. Arī kalpotu kā laba izklaide skatītājiem, kuri nekad iepriekš šādu sporta veidu nebūtu redzējuši darbībā.
Varētu būt interesanti, kad kādā no Rīgas centrālajiem parkiem savu māku demonstrētu lokšāvēji. Vēl badmintona laukumā skatītāji varētu vērot šo interesanto un dinamisko sporta veidu. Arī tautā populārā orientēšanās varētu norisināties kaut kur pilsētas centrā (varbūt kā tā jau arī notiek. Piedodiet, neesmu informēts). Kur tad vēl frīzbijs, lekrings, alpīnisms, tautas bumba, paukošanās. Latvijā taču ir pietiekoši daudz entuziastu, bet par kuriem nav dzirdējuši pietiekoši liels skaits iedzīvotāju.
Var jau teikt, ka tie, kuriem tas interesē, tie jau sen skatās vai pat piedalās attiecīgā sporta veidā. Bet tā taču būtu iespēja uzrunāt kādu nejaušu garāmgājēju, kuram nodemonstrēt sava sporta veida priekšrocības. Ja sportisti sevi labi (interesanti, aizraujoši, interaktīvi) parādītu, tad jau interese par viņu sporta veidu tikai pieaugtu. Sliktākā gadījumā to cilvēku loks, kuri būtu dzirdējuši par šāda veida sporta kustību Latvijā, tikai pieaugtu. Un tas jau būtu pozitīvi.