Pagājušajā nedēļas nogalē man pie bloga bija jāpavada krietni vairāk laika nekā parasti. Faktiski arī pirmdien nācās biku vairāk paknibināties. Iemesls tam visam- kāds (kādi) spameris gribēja sevi parādīt no labākās puses sava darbadevēja acīs vai arī šim bija jāizpilda piecgades plāns- vairāk kā 150 ‘’komentāri’’ tika cauri. It kā jau pie pirmās lapas ‘’Pēdējie komentāri’’ tie neparādījās (daži gan uz īsu brīdi tur pagozējās), tā, ka diez vai kāds tos pamanīja. Trakāk varētu būt tiem, kuri bija parakstījušies uz mana bloga komentāriem (ja kāds vispār ir parakstījies)- tiem šajās dienās bij ko lasīt.

Izdzēšana ir viena lieta, bet vēl jau ir jāpadomā, kā samazināt to nezāļu iespēju parādīties nākamreiz- it kā visu laiku tiku galā ar melno sarakstu papildināšanu. Arī pēdējās dienās tur tika salikti diezgan daudzi jaunvārdi. IP adreses šiem laikam ir mucām- katram komentam sava, bet arī tās turpat tika nomelnotas.

Jāsaka, ka diezgan nepatīkams laika pavadīšanas veids, bet šoreiz es negribētu pārāk ieslīgt par šīm nezālēm vai efektīgākajiem aizsardzības līdzekļiem. Drīzāk par to, vai un kāpēc kāds pierakstās uz blogu komentāriem (ne mana bloga, bet vispār).

It kā jau lielai daļai blogeru (varbūt pat visiem) ir iespēja abonēt gan rakstu jaunumus, gan komentārus, gan arī tiek piedāvāta iespēja parakstīties uz kāda raksta komentāriem atsevišķi. Viss it kā jauki un skaidri, bet ir viens bet- kāpēc gan būtu jāpierakstās uz komentāriem? Vai Latvijā kādā blogā ir notikusi kāda auglīga un derīga diskusija vairāku desmitu komentāru garumā? Vai no tiem komentāriem būtu iespējams smelties kādas gudras un noderīgas lietas? Nešaubos, ka kādam ir radusies interese par kādu rakstu un viņš gan rakstu, gan komentārus tīras intereses un noderīguma pēc ir pierakstījis sev, tā teikt- noderēs. Bet vai tie nav tikai atsevišķi gadījumi, uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi?

Negribu teikt, ka iespēja parakstīties uz komentāriem būtu jāanulē un ka tas nemaz nav vajadzīgi. Nē, drīzāk otrādi- šīs iespējas ir jāpiedāvā. Tikai tas jautājums paliek- cik masveidīgs ir šis komentāru pieraksts? Latvijā jau neviens pārāk ilgi nediskutē pie viena raksta. Ir raksts un 1-2 dienās tas saņem 98% no saviem komentāriem. Pārējie 2% atnāk [ne]daudz vēlāk. Un lielāko komentāru skaitu bieži vien saņem raksti ar lielāku skandālu vai provocējošu piegaršu. Tas skaidrs- tautai patīk cepties. Bet vai vērts uz šādiem komentāriem parakstīties? Vai vispār vērts parakstīties uz Latvijas blogāres komentāriem?