Reiz, sensenos laikos Līga aizsāka stafeti ar grāmatplaukta atrādīšanu. Tad nu katrs saņēma savu stafeškociņu un nodeva to tālāk. Bija interesanti pavērot kā nu katram mājās dzīvo grāmatas. Pateicoties Sibillai, arī es tiku pie iespējas atrādīt savu plauktu. Bet es nolēmu mazliet iepauzēt un rādīt grāmatas jaunajā plauktā. ”Mazliet” ievilkās uz trim gadiem (ievērojāt- precīzi uz trim gadiem). Mairita pat jau aicināja palaist otro apli.
Pa vidu vēl nedaudz atskaitījos par grāmatplaukta tapšanu (ievads, pirmais solis, otrais solis un trešais solis). Nezinu vai, kas lēni nāk arī labi atnāk, bet tapšanas process ir noslēdzies. Tālāk bildes ar plauktiem un to saturu.
Kopbildi var redzēt raksta sākumā. Te dalījums pa ”sekcijām”.

Tuvāk pie dieva noliku viņam tīkamāku literatūru. Zem viņa Lārsons, Verbērs, Rušdi un daži citi.

Zemāk atrodam Freidu, Tolkīnu, Igo, Eko, Tolstoju.

Nākamajos plauktos Bada spēļu triloģija, Mārtins un Brauns.

Te kaut kas dabiskāks- vide, meži, putni, ģeoloģija un vēsture. Un arī viens no latviešu plauktiem.

Te arī otrs latviešu plaukts ar Jaunsudrabiņu un sprīdīšiem.

Grāmatplauktā bija jāieliek arī monētu albumi. Virs tiem māksla, tērpu atlants un ārzemes.

Pilsētas, pagasti, Dante un Rainis ar brāļiem.

Te ar bariņš ar lielajām grāmatām

Augšējā plauktā pagaidām mīt tikai ģeogrāfa fetišs.

Te vienīgā kārtība ir Prometeja izdevniecības grāmatām- visas, kas ir un pēc kārtas. Pārējās ir liktas pēc nejaušības (principā, kā visas grāmatas plauktā).

Ķieģeļplaukts un Hēgs.

Markess, Heijerdāls un Kings.

Murakami, Kortāsars, Geimens un Vonnegūts. Un latvieši ar Dostojevski.

Nobeigumā Dienas bibliotēka, pagātnes domātāji un Remarks.

Tas arī viss. Vēl ir pārdesmit grāmatas, kuras nav tikušas līdz plauktam, bet kopējais skats neko diži neizmainītos. Ir doma sakārtot kaut kādā loģiskā kārtībā, bet grāmatu nav tik daudz, lai nespētu piecās sekundēs noorientēties, kas, kur un kā. Tā ka kārtošana varētu izpalikt.
Nez, laikam jau stafete visiem ir sen nodota un visi ir atrādījuši savus grāmatplauktus. Es vienīgi varu izteikt grāmatlūriķa cerību, ka lielais vairums atsauksies Mairitas aicinājumam atkārtot savu grāmatplauktu rādīšanu.