Man sanāk daudz braukt ar automašīnu un loģiski, ka gribās šo to arī paklausīties, lai nav ausīs jātur vienmuļā dzinēja rūkšana un riepu berzēšanās pret asfaltu.

Tam man ir necila diskuradio iekārta ar sešām radiopogām, kur zem katras no pogām ir paslēpusies viena radiostacija. Ik pa brīdim pogas tiek spiestas un meklētas noskaņojumam atbilstošāka radiostacija- vai nu kādā mūzika ir ne tāda, vai arī dīdžejs ne tāds vai arī abi kopā un vēl pārāk daudz reklāmas pa virsu. Ja šāda iespēja ir, tad to var izmantot.

Laikam nemaldīšos, ja teikšu, ka parasti zem šīm pogām tiek liktas radiostacijas prioritārā secībā- visklausītākā zem Nr.1, mazliet mazāk klausāmā zem Nr.2 utt.

Man zem pogām ir sekojošas stacijas:

1.SWH– no klausāmlaika aizņem kādus 45%.

Lai arī daudzi prognozēja, ka šis radio smagi cietīs dēļ dažu dīdžeju aiziešanas un dažu nedīdzēju atnākšanas, man šis radio joprojām ir zem pirmās pogas. Joprojām patīk BB brokastis un Pans Kleksis. No jaunajiem patīk Goldberga sarunas par un ap kino un stāvā sajūsmā esmu par Mazo sestdienu- Fredim tas ir sanācis pa pirmo. Pārējais laikam no manas puses nemaz netiek klausīts. Turpināšu klausīties kā līdz šim.

2.Star FM– No klausāmlaika aizņem kādus 3%.

Esmu mēģinājis šo staciju klausīties, bet… nekādi neizdodas noklausītos to ilgāk par pāris dziesmām vai pāris dīdžeju teikumiem. Momentāns pārslēdziens uz citu pogu.
Lieka stacija manā sešiniekā. Jāņem nost.

3.Radio Skonto– no klausāmlaika aizņem kādus 20%.
Parasti glābj, kad nav pa SWH kas klausāms un nav pa rokai disks. Un ja gribas paklausīts ko vecāku.
Turpināšu klausīties kā līdz šim.

4.Latvijas Radio 1– no klausāmlaika aizņem kādus 20%.

Kaut kad vasarā sāku klausīties un jāatzīst- ir diezgan labs. Vai nu man vecums pienācis vai arī satrāpījos uz interesantiem raidījumiem.
Ir interesantas intervijas (patika intervija ar Gustavo (kurš zina, kāpēc viņš dabūja pērienu ar ceriņa žagariem?)), nedaudz izsmeļošākas ziņas un daži labi raidījumi (tik neprasiet kuros laikos un kā sauc- tik tālu vēl neesmu nonācis).
Ir jau pāris trakas lietas (džingli ir tikpat nāvējoši kā zvani no pensionāriem dažos raidījumos), bet ja pieiet ar humoru, tad iztikt var.
Izskatās, ka klausāmlaiks varētu palielināties.

5.Radio 101– no klausāmlaika aizņem kādus 10%.

Mūzika ir laba, dīdžeji ar , bet tā uztveramība…. varu klausīties tikai braucot uz Rīgu. Manā piejūras miestā šī stacija skan kā vecais labai vinilplašu gramafons- ar šņākoņu, čerkstoņu un vēl dažbrīd pārlec adata.
Turpināšu klausīties kā līdz šim- braucot tuvāk Rīgai mēģināšu pieslēgties.

6.Radio Naba– no klausāmlaika aizņem kādus 2%
Šo staciju ieliku zem sestās pogas ar domu, ka ik pa laikam mēģināšu paklausīties, kas tur notiek. Mēģinājums katru reizi neizdodas.
Tas nozīmē, ka arī šī stacija jāmaina nost.

Un te nu man būtu jautājums- Kādas radiostacijas ir paslēptas zem jūsu automašīnas magnetofona (droši vien austiņpleijeris arī der) sešām pogām? Ko ieteiktu pievienot, atņemt, pamainīt? Stacijas, raidījumi, kaut kas cits?
Ja ir vairāk pogu, tad var izvērsties plašāk. Ja nav grūti, tad var izvērsties ar pamatojumu un pie reizes nosaukt visas prioritārā secībā.