futbols.JPG

Šodien 19:35, Rīgā, Skonto stadionā būs starptautiska draudzības spēle starp Moldovas un Latvijas futbola izlasēm, tāpēc iemetu aci FIFA reitingu tabulā, lai apskatītu cik (nosacīti) stipri ir mūsu pretinieki. Pie reizes jāapskatās kur atrodas mūsu valsts izlase.

Sen nebiju ne skatījies, ne arī dzirdējis kādās sporta ziņās pieminam mūsējo futbolistu vietu šajā reitingā. Zināju, ka mūsu izlase nevar būt diez ko augstu, bet atzīšos 111.vietu gan negaidīju.

Man jau liekas, ka šādas vietas nevis izcīna, bet gan tikai piešķir, lai būtu aizpildīts tukšums tabulas lejasgalā. Nekādi negribas ticēt, ka mūsējie, kuri vēl nesenajā pagātnē (2003.gadā) bija 51.vietā, tagad ir noslīdējuši tik zemu. Vai tad mūsējiem ir bijis par maz spēļu un iekrātie 276 punkti uz neko augstāku neļauj cerēt? Vai arī pie visa ir vainīgs iepriekšējais treneris un sliktās spēles pret pundurvalstīm?

Kā parasti šādās reitingu būšanās iepin arī kaimiņus, lai salīdzinātu, kā mēs izskatāmies. Tad nu arī es neatpalikšu no tradīcijas un varu pateikt, ka Igaunijai ir vēl švakāk- tikai 124.vieta, bet lietuvieši šobrīd ir diezgan augstu- 78.vietā.
Šodien jācer uz mūsējo labu spēli un veiksmi. Varbūt varēsim sākt novērot komandas kāpšanu augšup pa reitingu kāpnēm, jo tuvojas vairākas izlašu spēles (pret Moldovu, Ziemeļīriju, Spāniju).

Ak jā, mūsu šodienas pretinieki ir netālu no mums- 102.vietā.