tata_nano.jpg

Virsraksta jautājums nav ne reklāma, ne pārdošanas sludinājums. Tas ir vienkāršs aicinājums padomāt, cik labi būtu, ja varētu aiziet uz autosalonu un nopirkt pavisam jaunu, vēl neiebrauktu automašīnu par nieka 1300Ls. Padomājāt? Feini!

Īstenībā, tas nav sapnis vai plikas domas- šāds auto ir. Precīzāk, šajā gadā parādīsies pārdošanā. Vēl precīzāk- parādīsies pārdošanā Indijā, ražotājs būs Tata Motors un sauksies šis auto Tata Nano.

Neliels automašīnas raksturojums:

Garums 3,1m; platums 1,5m; augstums 1,6m

33 zirgspēki

4-pakāpju manuālā ātrumkārba

Maksimālais ātrums 105km/h

14 sekundēs no 0-70km/h

Galvenais raksturojuma elements, protams, ir cena- 2500$ par jaunu automobili. Kāds jau droši vien saviebs seju, ka tas jau tik tāds apjumts motorollers vien ir- ne jaudas, ne ērtības, ne ātrums, ne spogulis pasažieru pusē. Tikai nevajag aizmirst- kam vajag džipu, tas nepirks Nano. Kuram ikdienas maršruts ir darbs-lielveikals-mājas, šis braucamrīks būs piemērots. Domāju, ka par šādu cenu prasīt ko vairāk būtu nepieklājīgi.

Sākumā automašīna būs paredzēta tikai Indijas tirgum, bet gan jau ātri vien tiks piedāvāts kas līdzīgs (es domāju- ar stūri ‘’pareizā’’ pusē) arī citām valstīm, jo domājams, ka pircēju pasaules lētākai automašīnai netrūktu nevienā zemē.