gramatizstade

Ieraksts, lai vēlāk būtu pašam pārliecība, ka es tur biju un kaut ko arī redzēju un somā ieliku (apmēram tāpat kā iepriekšējā gadā). Šoreiz tā pavisam īsi- atnācu, ieraudzīju, nopirku.

Izstādē visu paveicu necerēti ātri. Droši vien palīdzēja špikeris ar izdevniecībām, pie kurām jāapstājas ilgāk. Visu neizdevās dabūt- sarakstā bija vēl dažas grāmatas, kuras labprāt nopirktu, bet vai nu nebija pārdevēja (Latvijas Vēstures institūts (ehh, būs vien jābrauc uz Zinātņu akadēmiju)) vai nebija grāmatu (Atēna). Bet par to nemaz neskumstu- bildē var redzēt, ka lasāmais kādam laikam ir dabūts. Un salīdzinot ar iepriekšējā gada nopirktajām divām grāmatām (abas izlasīju un drīz ceru atrakstīties arī par otru grāmatu), var redzēt, ka tagad ir 3.5 reizes labāks ķēriens.

Varbūt tās ir tikai manas kļūdainās iedomas, bet liekas, ka pagājušogad izstāde bija biezāka- vairāk dalībnieku, vairāk apmeklētāju, vairāk grāmatu maiņas punktā. Bet droši vien pie vainas sestdienas agrais rīts. Lai vai kā- man patīk mazāk cilvēku un vairāk rūmes.

Jocīgi bija redzēt kā iekšālaidēji nepalaida Viku- nabagam vajadzēja griezties apkārt un meklēt kādu iekšā laidošu dokumentu (pensionāru apliecība, ielūgums, biļete(!?)), bet uz savu prezentāciju viņš ieradās laikus (bija jauks pantiņš par čurāšanu :)).

Visādi citādi jāsaka, ka labi pavadīts laiks- ievērotas pāris agrāk nepamanītas izdevniecības, pamanītas dažas uzrunājošas grāmatas, dažām grāmatām tīri glītas cenas. Vēl tik vajadzētu nākamreiz kādu plānu pie ieejas uzskicēt un nolikt, lai zinātu kur katra izdevniecība atrodas, citādi jāmauc vairāki apļi, lai atrastu meklēto grāmatizdevēju.