Trešdien, 17. martā plkst.17:00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas 5. stāva Mazajā izstāžu zālē, K. Barona 14, notiks Dena Brauna trillera „Zudušais simbols” lasītājiem veltītas grāmatas „Slepenais simbols” prezentācija.

”Slepenais simbols” paver priekškaru uz apslēptu pasauli un piedāvā pārsteidzošu ieskatu tradīcijās, kas kopš seniem laikiem praktizētas brīvmūrnieku organizācijā.

Grāmatas redaktors un ievada autors Pīters Blekstoks apkopojis gan detalizēti aprakstītus iniciācijas rituālus, gan slavenu brāļu rakstītos darbus, ieskaitot Bendžamina Franklina ”Brīvmūrnieku satversmi”, kā arī līdz šim neievērotu oriģinālu rakstu izvilkumus, kuri atklāj gadsimtiem ilgi lietotus brīvmūrnieku organizācijas iekšējos dokumentus.

Grāmatā aplūkoti arī Rīgā sastopamie masonu ahitektūras paraugi, kas liecina par brīvmūrnieku pastāvēšanas tradīcijām Latvijā.

Ar grāmatu “Slepenais simbols” iepazīstinās tulkotāja Liene Akmens un Apgāda „Kontinents” reklāmas daļas vadītāja Ieva Drozdova. Uzaicināts uzstāties ir arī grāmatas un brīvmūrniecības pētnieks, Latvijas Universitātes profesors Gvido Straube.

Šajā sakarā aicinu sava bloga lasītājus saspicēt ausis, jo tuvākajās dienās būs neliels konkursiņš saistībā gan ar šo grāmatu, gan ar šo prezentāciju. Atbildot uz pāris viegliem jautājumiem, būs iespēja tikt pie apgāda Kontinents grāmatas.