Nosaukums: Tobijs Lolness.Elišas acis
Autors: Timotejs Defombels
Izdevniecība: Zvaigzne
Gads: 2011
Lappuses: 336

Par grāmatu-
Tobijs dodas atpakaļ uz Koku, lai glābtu savus vecākus un Elišu. Viņš vēl nezina, kādās briesmās ir viņa vecāki, Eliša un Koks. Viņš tikai zina, ka visu Koku ir pakļāvuši Mitčs un Leo Blīss. Un zina to, ka viņš joprojām ir meklētākais cilvēks Kokā….


Nemaz nebija tik ilgi jāgaida (es pat teiktu- nebija jāgaida nemaz), kad var turpināt sekot mazajiem Kokā dzīvojošo ļautiņu turpmākajiem notikumiem. Šoreiz ar grāmatu ”Tobijs Lolness. Elišas acis”.

Koka iedzīvotāji bailēs neiziet no savām mājām. Viņu dzīves ritmu nosaka resnā murmulējošā Džo Mitča vīri un nežēlīgais tirāns Leo Blīss. Pakļauti ir ne tikai mazie, milimetru garie Koka iemītnieki, bet arī pats Koks.
Glābiņš nāk Tobija Lolnesa izskatā- viņš ir atgriezies, lai glābtu savus vecākus un Elišu. Bet tā kā viņš joprojām ir meklētākais cilvēks Kokā, tad viņa jārīkojas ļoti piesardzīgi. Viņš uzmeklē tos nedaudzos Koka iemītniekus, kurus viņš vēl var uzskatīt par saviem draugiem un ar viņu palīdzību dodas bīstamajā misijā. Viņš vēl nenojauš cik sliktā stāvoklī ir koks un kādas sekas būs viņa aizsāktajai cīņai pret viņa vecāku sagūstītājiem.

Arī šajā grāmatā turpinās interesantais un spraigais notikumu karuselis ap mazajiem cilvēciņiem ,kuri apdzīvo Koku. Stāsts ir tikpat raits, notikumi tikpat spraigi un iznākums gandrīz tāds pats kā pirmajai grāmatai.
Vienīgā atšķirība, ka šoreiz nav jāgaida turpinājums. Lai gan… visādi var būt.

Tik viena piebilde- ja pēc iepriekšējās grāmatas izlasīšanas es teicu, ka grāmatu var lasīt visi- gan liels, gan mazs, tad šoreiz es vairāk liktu uz ne tik maziem. Grāmatas beigās mazie kaujas apraksti nez vai patiks pašiem mazākajiem, lai gan…. viss grāmatā minētais (sliktais saņem sodu) jau ir pareizi un mazie to var arī nepamanīt.

Turpinājums grāmatai ”Tobijs Lolness. Dzīve uz naža asmens” ir tikpat aizraujošs, tikpat labs un tikpat labi domāts visa vecuma lasītājiem.

[xrr rating=10/10 imageset=tiny_star label=”Grāmatas vērtējums:”]

Citu grāmatu vērtējumus var atrast grāmatu sadaļā.