Nosaukums: Lieliskā dzīve bez zoom.
Autors: Ilze Skrastiņa.
Izdevējs: Iddea
Gads: 2021
LPP: 118

Par grāmatu
Grāmatā ir apkopoti dažādi stāstiņi no viena zēna un vienas meitenes dzīves- kā viņiem klājas skolā, mājās un dažādos pasākumos. Un, kā saka autore- gandrīz visi šie stāstiņi ir patiesi un viņa pati tur ir piedalījusies gan kā mamma, gan kā novērotāja.

Pa starpām Grega lasīšanai, tikām pie jaunas grāmatas, kuru novērtējām kā labu vakara lasījumiem. Tad nu arī dažos vakaros izrāvām cauri. Mana patikšana bija mazāka, bērnam- lielāka. Kopumā iespaids pozitīvs.

Pati grāmata sadalīta divās daļās- pirmajā daļā galvenais varonis ir Miks. Viņam, kā jau zēnam, ir citas intereses un citas risināmās problēmas, nekā otrās daļas varonei Elzai. Bet abus vieno jautri un draiski notikumi gan skolā, gan futbola nometnē vai mūzikas skolas sarīkojumā. Bērniem kā jau bērniem ir sava filozofija, kuru apvienojot ar pieaugušo bažām un domām, var iegūt visnotaļ smieklīgu rezultātu. Un, ja pa vidu vēl gadās pārpratumi (un gadās tie bieži), tad lasītājam smaids ir plašāks. Un, lasot šos stāstiņus, ne reizi vien man nācās padomāt- mūsu ģimenē bija kaut kas līdzīgs.

Kā jau pēc virsraksta var noprast, tas bija laiks, kad bērni vēl gāja uz skolu un vien retais bija kaut ko dzirdējis par Zoom, Team vai attālinātām mācībām. Visi sēdēja skolas solos vai klātienē piedalījās sporta pulciņos.

Mums abiem patika- lasīju ar interesi un arī klausītājai bija interesanti. Pēc tam vēl bija ko pārspriest un pārrunāt. Tāda laba un sirsnīga grāmata, kas patiks gan maziem, gan viņu vecākiem. Grāmatā minēts, ka stāstiņi ir patiesi. Un tā arī tie lasās- dabiski, nesamāksloti un ļoti dzīvi. Protams, gan jau kāda literāra korekcija tur veikta, bet rezultāts no tā nemainās.

Grāmatas vērtējums: 8/10
Citu grāmatu vērtējumus var atrast grāmatu sadaļā.