Nosaukums: Jūtas, stiprākas par nāvi.
Autors: Marks Levī.
Izdevniecība: Kontinents
Gads: 2015
LPP: 400

Marc Levy- Un sentiment plus fort que la peur ., 2013.
Tulkojums latviešu valodā- Dina Kārkliņa

Par grāmatu-
Žurnālists Endrū Stilmens, nesen atlabis no smaga uzbrukuma, kuru izprovocēja viņa raksts avīzē, bibliotēkā sastop noslēpumainu jaunu dāmu, kura viņu savaldzina ne tikai ar savu izskatu, bet arī ar viņai draudošajām briesmām. Mēģinot viņai izpalīdzēt, Endrū tiek ierauts spēlē, kur uz likmes ir ne tikai cilvēku dzīvības, bet arī gadu desmitiem glabāts noslēpums.

Kamēr vēl trillera sajūtas nav atlaidušas, ķēros pie nākamā spriedzes pilnā romāna. Šoreiz par bēdu grauztu žurnālistu un visnotaļ apņēmīgu jaunkundzi, kuri divatā veido saskanīgu tandēmu gadu desmitiem rūpīgi glabāta noslēpuma meklēšanai.

Endrū Stilmens atguvies no savainojuma, kas viņu gandrīz aizsūtīja pie tēviem, meklē jaunu tematu rakstam. Kamēr viņš ir iedvesmas un temata meklējumos, tikmēr laiku īsina ar iedzeršanu un sēdēšanu bibliotēkas lasītavā. Kādu dienu bibliotēkā viņam pretī apsēžas Sūzija- noslēpumaina svešiniece, kura meklē liecības par piecdesmit gadus seniem notikumiem un ir pilna apņēmības tos atklāt plašākai sabiedrībai.
Divatā viņi soli pa solim virzās tuvāk rūpīgi slēptajam dokumentam. Tas, ka viņi ir uz pareizajām pēdām, norāda ne tikai jauni atrastie mozaīkas gabaliņi, bet arī pieaugošie draudi viņu dzīvībām.

Šo grāmatu varu apzīmēt ar vārdiem: atvēru, un nevarēju aizvērt ciet, iekams nebiju izlasījis. Nedaudz aizrāva. Bija labi sameistarots spriedzes gabals ar seniem noslēpumiem, ietekmīgiem spēlētājiem un diezgan kolorītiem galvenajiem varoņiem. Garlaikoties nebija laika. Varbūt bija pāris vietas, kur prasījās kāds mazliet cits piegājiens vai negaidīts pavērsiens, bet varēja iztikt tā, kā bija. Arī atrisinājums un pats glabātais noslēpums sanāca tīri pieklājīgs.
Spriedzes romānu mīļotājiem noteikti varu ieteikt. Arī šī žanra svētdienas lasītājiem (kāds esmu es) pāris vakari būs pavadīti visnotaļ patīkamā azartiskā lasīšanā. Pie reizes radās sajūta, ka vajadzētu autora daiļradi iepazīt vairāk un izlasīt vēl kādu viņa darbu (ja vien pārējie viņa darbi nav ar pamatīgu noslieci uz romantismu).

Grāmatas vērtējums: 8/10
Citu grāmatu vērtējumus var atrast grāmatu sadaļā.