tv.jpg

Izlasīju internetā rakstu:

Aptuveni 200 cilvēku otrdienas vakarā ieradās tirdzniecības centrā „Mols”, lai piedalītos vēl nebijušā akcijā – LNT raidījums „Tautas balss” rīko eksperimentu „Cik izturīgs ir latvietis?” Tiesības piedalīties akcijā ieguva 39 laimīgie.

Eksperimenta būtība – vairāk nekā 1000 latu vērto plazmas televizoru iegūs tas, kurš visilgāk nostāvēs, turot plaukstu pie televizora ekrāna. Drosmīgajiem akcijas dalībniekiem ik pēc piecām stundām ir desmit minūšu atpūtas pauze, kuras laikā var aiziet uz tualeti, padzerties vai paēst.

Pirmkārt jau gribētu teikt, ka tas nav nekas nebijis- cik nu atceros, tad savā laikā, turpat t/c ‘’Mols’’, bija tamlīdzīga akcija, tikai tad bija jātur roka uz automašīnas (laikam Ford). Tad vēl televīzija pārraidīja šo visnotaļ garlaicīgo (no skatītāju viedokļa) akciju.

Otrkārt- varētu padiskutēt, vai šādu akciju rīkošana varētu dēvēt par normālas televīzijas iešanu cilvēkos? Cik šī akcija ir derīga pašai televīzijai, televizora sponsoram, un skatītājiem?

Saprotu- cilvēkiem ir dota iespēja izcīnīt (!?) plazmas televizoru, bet vai un ko iegūst televīzija no šiem, sālsstabus tēlojošiem, dalībniekiem? Būtu labāk likuši viņiem paskraidīt, lapas pagrābt, malku saskaldīt, ielas slaucīt. Tādu kā stafeti ar vairākiem posmiem. Tad varētu runāt par izturību un pie reizes arī par sabiedrībai derīgu darbu.

Un vēl- virsraksts vēsta par latvieša izturību. Tas laikam nozīmē, ka ebrejus, krievus, poļus, igauņus atšuva? Vai arī baidoties no sūdzībām par diskrimināciju neatšuva…Tikai kas būs, ja uzvarēs nelatvietis? Būs jāatzīst, ka latvietis nav izturīgāks par ebreju, krievu, poli, igauni?